fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka jarzynowa z gotowanymi parówkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c38d41c87-d300-4ae0-b09e-bcf384311e8a-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka jarzynowa z gotowanymi parówkami

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obrać
  • Brokuł i kalafior podzielić na różyczki
  • Brukselki oczyścić
  • Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli
  • Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę
  • Gotujemy 10 min
  • Dorzucamy do garnka kalafior, brokuł
  • Gotujemy 8 min
  • Wyjmujemy łyżką cedzakową warzywa i wrzucamy do garnka z zimną wodą na 5 minut
  • Wyjmujemy warzywa na sito i odcedzamy z wody przez 5 minut
  • Kroimy ugotowane warzywa w kostkę i wrzucamy do miski
  • Dodajemy musztardę, oliwę, sól i pieprz
  • Mieszamy, próbujemy i doprawiamy
  • Układamy sałatkę na talerzu
  • Dekorujemy cykorią
  • Dokładamy roszponkę i przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe
  • Parówki wrzucamy na wrzątek i gotujemy 5 minut
  • Wyjmujemy z wody, dokładamy obok sałatki

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości – czytaj ich skład. Najlepsze są te z oznaczeniem „Natura” oraz „Pure”.

Dopasuj wszystkie składniki tego przepisu do Twojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Parówka wieprzowa (200 g)
  • Kalafior (160 g)
  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Brukselka (100 g)
  • Brokuł (80 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Marchew (45 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - duży, Garnek - mały, Łyżka cedzakowa, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko, Talerz

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kiszone buraki

Buraczki myjemy, odkrawamy korzonek i zgrubienie łodygi Bulwę kroimy na kawałki lub plastry i wrzucamy do naczynia do kiszenia (ceramiczny garnek, gliniany garnek lub duży słoik wcześniej wyparzony) Dodajemy ząbki czosnku obrane z łupiny i…

WIĘCEJ >

Jednoporcjowa zapiekanka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach (możemy użyć też maszynki do mielenia mięsa) Marchewkę łączymy z solą, mięsem, jajkiem i masłem. Ugniatamy dłońmi i wlewamy do naczynia żaroopornego Pieczemy…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >