fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Granola orzechowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd9ec1a01-2d87-4075-8ac0-aaafdb1c1311
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Granola orzechowa

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 120 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Orzechy siekamy
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz
  • Do miski wrzucamy wiórki kokosowe, orzechy oraz pestki i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy rozpuszczony tłuszcz, dodajemy miód oraz przyprawy i mieszamy
  • Wszystkie składniki razem mieszamy
  • Granolę rozsmarowujemy na papierze, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz. (co ok. 10-15 minut mieszamy i pieczemy do momentu zarumienienia się granoli)
  • Upieczoną granolę przenosimy do miski i pozostawiamy do ostygnięcia, co jakiś czas podrzucając, aby rozbić większe kawałki
  • Granolę przechowujemy hermetycznych pojemnikach w lodówce lub w zamrażarce przez ok. 1 miesiąc
  • Granolę można podać z mlekiem kokosowym lub innym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wiórki kokosowe (180 g)
  • Migdał (110 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
  • Pestki słonecznika obrane (100 g)
  • Pestki dyni obrane (65 g)
  • Orzech włoski (60 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z pekińskiej

Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy

WIĘCEJ >

Kotlety z boczniaków

Grzyby myjemy pod bieżącą zimną wodą, rozkładamy na ręcznikach papierowych i pozwalamy, aby obciekły i wyschły Od strony blaszek oprószamy je solą i pieprzem Jajko mieszamy widelcem z dodatkiem szczypty soli i pieprzu Grzyby obtaczamy…

WIĘCEJ >

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min) Do miski wkładamy twaróg Dodajemy śmietanę Siekamy szczypiorek i dodajemy Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z kalafiora i batatu

Bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Szynkę kroimy…

WIĘCEJ >