fbpx
logo
Szukaj
open close

Granola orzechowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd9ec1a01-2d87-4075-8ac0-aaafdb1c1311
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Granola orzechowa

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 120 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Orzechy siekamy
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz
  • Do miski wrzucamy wiórki kokosowe, orzechy oraz pestki i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy rozpuszczony tłuszcz, dodajemy miód oraz przyprawy i mieszamy
  • Wszystkie składniki razem mieszamy
  • Granolę rozsmarowujemy na papierze, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz. (co ok. 10-15 minut mieszamy i pieczemy do momentu zarumienienia się granoli)
  • Upieczoną granolę przenosimy do miski i pozostawiamy do ostygnięcia, co jakiś czas podrzucając, aby rozbić większe kawałki
  • Granolę przechowujemy hermetycznych pojemnikach w lodówce lub w zamrażarce przez ok. 1 miesiąc
  • Granolę można podać z mlekiem kokosowym lub innym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wiórki kokosowe (180 g)
  • Migdał (110 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
  • Pestki słonecznika obrane (100 g)
  • Pestki dyni obrane (65 g)
  • Orzech włoski (60 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sałatka owocowa z jogurtem i granolą

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki Kulki winogrona kroimy na pół Kiwi obieramy i kroimy w plastry Pomarańczę (…)

WIĘCEJ >

Jogurt kokosowy z granolą

Do miski wlewamy jogurt, wsypujemy granolę i delikatnie mieszamy

WIĘCEJ >

Owsiana granola domowa

Wybrany syrop lub miód mieszamy z olejem, aż powstanie gładka masa. W tym celu najlepiej je lekko ogrzać i energicznie (…)

WIĘCEJ >

Dyniowe musli

Zagotowujemy dynię z mlekiem kokosowym i daktylami. Kiedy potrawa się zagotuje, zmniejszamy ogień, dodajemy cynamon i trzymamy jeszcze chwilę na (…)

WIĘCEJ >