fbpx
logo
Szukaj
open close

Owsiana granola domowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd2ae0f1b-076a-486b-a2f8-045d47f30cbe-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Owsiana granola domowa

Przygotowanie

  • Wybrany syrop lub miód mieszamy z olejem, aż powstanie gładka masa.
  • W tym celu najlepiej je lekko ogrzać i energicznie mieszać.
  • Następnie wlewamy to do płatków z solą i dokładnie mieszamy – świetnie sprawdzą się ręce zamiast łyżki.
  • Tak przygotowane płatki wysypujemy na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140 stopni z włączonym termoobiegiem.
  • Pieczenie granoli zajmie nam ok. 20-35 minut w zależności od naszego sprzętu.
  • Co jakiś czas należy mieszać płatki, żeby równo się rumieniły.
  • Gdy nabiorą koloru wyciągamy je z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Wtedy też nabiorą chrupkości.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (440 g)
  • Miód lipowy (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (70 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek - mały, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z topinamburem

Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się rozmrozi i na końcu dodajemy pokrojonego topinambura Po chwili całość zalewamy mlekiem i bulionem Pod…

WIĘCEJ >

Jajka po japońsku

Wszystkie składniki oprócz jajek i sezamu wkładamy/ przelewamy do garnka i gotujemy przez kilka minut od momentu bulgotania. Gorącą marynatę przecedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do drugiego garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.  Gdy zacznie się…

WIĘCEJ >

Gryczane ciasto szpinakowe

Ciasto kruche Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka porcjujemy na kawałki około 10 centymetrowe Mięso solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą i miodem Na patelni…

WIĘCEJ >