Grillowane warzywa
Grillowane warzywa
Przygotowanie
- Warzywa myjemy, marchewkę obieramy, kroimy wszystkie warzywa
- W garnku rozpuszczamy smalec, wrzucamy do niego pokrojone warzywa, doprawiamy solą pieprzem i mieszamy
- Rozgrzewamy patelnię grillową, przekładamy na nią warzywa i grillujemy 10 minut z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej diety – czytaj piktogramy opisujące każdą potrawę.
Uwagi
Powyżej znajdują się równie smaczne propozycje grillowanych warzyw z dodatkami – zajrzyj w powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 1 papryka żółta (200 g)
- 1 papryka czerwona (230 g)
- 2 zielone cukinie (600 g)
- 2 marchewki (120 g)
- 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Makaron z batatów z sosem brokułowym
Brokuł i pietruszkę ugotować do miękkości. Zblendować z mlekiem kokosowym. Gotować na małym ogniu przez kilka minut. Dodać drobno starty imbir, chrzan i rozgnieciony z solą czosnek. Można dosolić do smaku. Makaron zalać gorącą (80…
WIĘCEJ >Pasta brokułowa z masłem
Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.
WIĘCEJ >Gulasz z serc indyczych
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2-3 min Dodajemy pozostałe warzywa Podsmażamy 2-3 min Dodajemy koncentrat, podsmażamy…
WIĘCEJ >Gulasz wegański
Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku
WIĘCEJ >