fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9fb0e699-6d67-4c13-be91-d46313580d6f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowane warzywa

Przygotowanie

  • Warzywa myjemy, marchewkę obieramy, kroimy wszystkie warzywa
  • W garnku rozpuszczamy smalec, wrzucamy do niego pokrojone warzywa, doprawiamy solą pieprzem i mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię grillową, przekładamy na nią warzywa i grillujemy 10 minut z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej diety – czytaj piktogramy opisujące każdą potrawę.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie smaczne propozycje grillowanych warzyw z dodatkami – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 papryka żółta (200 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 2 zielone cukinie (600 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Naleśniki kasztanowe

Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Sałatka z kozim serem

Ser kroimy w cienkie, małe kawałki. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z serem i pomidorkami. Całość polewamy sokiem z cytryny i oliwą, posypujemy sezamem.

WIĘCEJ >