fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczanka z mlekiem kokosowym i z migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c34a1be5e-9343-4e97-aba1-e0816e937607
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gryczanka z mlekiem kokosowym i z migdałami

Przygotowanie

  • Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości
  • Wlewamy mleko
  • Następnie posypujemy płatkami migdałowymi

Rady dietetyka

Mleko kokosowe możesz zastąpić mlekiem kozim jeśli cierpisz z powodu nietolerancji histaminy.

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Kaszę gryczaną możesz zastąpić jaglaną lub komosą ryżową. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe lub ryżowe (patrz na ich skład).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 łyżek płatków gryczanych (75 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 1 łyżka płatków migdałowych (10 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >

Smoothie truskawkowe

Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon. Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu do smaku.

WIĘCEJ >

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód Dodajemy bakterie jogurtowe Mieszamy Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą Wkładamy…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >