fbpx
logo
Szukaj
open close

Grzanki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbff06e01-4ca3-4c94-922a-a0865a6b4694
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grzanki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Kromki chleba smarujemy tłuszczem i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Szczypiorek siekamy
  • Ser rozdrabniamy
  • Z piekarnika wyciągamy grzanki i kładziemy na talerzu
  • Na grzanki nakładamy ser oraz rzodkiewkę i posypujemy szczypiorkiem oraz przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Ser twarogowy krowi (50 g)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak w cytrynowej marynacie

Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy wzdłuż na filety i układamy w naczyniu żaroodpornym Do miski wlewamy sok z cytryny, ocet, miód (powinien być płynny), 1/2 ilości tłuszczu (oliwy), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zieleninę…

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak z kaszą kukurydzianą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Oliwki kroimy na pół Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Z mięsa ściągamy skórę (wyrzucamy) i wkładamy do naczynia…

WIĘCEJ >

Sałatka śródziemnomorska z kurczakiem

Mięso kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe) Pomidory suszone kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Risotto z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę Podsmażamy 2…

WIĘCEJ >