fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grzanki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbff06e01-4ca3-4c94-922a-a0865a6b4694
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grzanki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Kromki chleba smarujemy tłuszczem i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Szczypiorek siekamy
  • Ser rozdrabniamy
  • Z piekarnika wyciągamy grzanki i kładziemy na talerzu
  • Na grzanki nakładamy ser oraz rzodkiewkę i posypujemy szczypiorkiem oraz przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Ser twarogowy krowi (50 g)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet w hiszpańskim stylu

Jajka blendujemy z serkiem i oliwą Rozgrzewamy patelnię Jeżeli patelnia nadaje się do smażenia beztłuszczowego, wylewamy na nią masę bezpośrednio (przy patelniach wymagających natłuszczenia, wlewamy trochę oliwy) Smażymy omleta z dwóch stron. Pod koniec smażenia…

WIĘCEJ >

Gofry marchewkowe

Masło rozpuszczamy w garnuszku. Marchewkę ścieramy na tarce, wkładamy do miski, solimy i odstawiamy na kilka minut. Wyciskamy marchewkę dłońmi z nadmiaru wody, dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy. Pieczemy w rozgrzanej…

WIĘCEJ >

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Placki jabłkowe

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodajemy jajka i mąkę, a następnie mieszamy mikserem Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Porcję ciasta nakładamy łyżką na patelnię i smażymy placuszki po około…

WIĘCEJ >