Grzanki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem
Grzanki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Kromki chleba smarujemy tłuszczem i układamy na papierze
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Szczypiorek siekamy
- Ser rozdrabniamy
- Z piekarnika wyciągamy grzanki i kładziemy na talerzu
- Na grzanki nakładamy ser oraz rzodkiewkę i posypujemy szczypiorkiem oraz przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Ser twarogowy krowi (50 g)
- Rzodkiewka (30 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Szczypiorek (10 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Grzanki z pastą z awokado, jajem i bekonem
Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy na papkę Dodajemy przyprawy, sezam oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż staną…
WIĘCEJ >Bagietka z mozzarellą
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bagietkę kroimy wzdłuż na pół Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy obie połówki bagietki i posypujemy serem Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
WIĘCEJ >Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem
Kromki chleba smarujemy tłuszczem Cebulę obieramy i kroimy w krążki Pomidora kroimy w plastry Na dwóch kromkach układamy wszystkie składniki i przykrywamy drugą kromką Tak przygotowane kanapki wkładamy do tostera i podgrzewamy do momentu, aż…
WIĘCEJ >Grzanki z jajecznicą i pieczonymi pomidorkami
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kromki chleba oraz pomidorki i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 10 minut Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, dodajemy…
WIĘCEJ >