fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc26dc134-c111-46f2-a305-5ec771703399
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz warzywny

Przygotowanie

  • Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
  • Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami.
  • Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 cebule (300 g)
  • 2 cukinie (600 g)
  • 1 czerwona papryka (230 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ½ małego selera naciowego (200 g)
  • 1-2 puszki passaty pomidorowej (800 g)
  • ½ łyżeczki bazylii (2 g)
  • ½ łyżeczki papryki ostrej lub wędzonej (2 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
  • ½ łyżeczki czosnku w proszku (2 g)
  • ½ łyżeczki suszonego oregano/rozmarynu/tymianku (2 g)
  • Opcjonalnie: pasta curry
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka porcjujemy na kawałki około 10 centymetrowe Mięso solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą i miodem Na patelni…

WIĘCEJ >

Kurkuma latte

Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.

WIĘCEJ >

Praliny kokosowe

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Masę przelwamy do kilku szklanek, do każdej dodając inny składnik, w zależności od smaku/ koloru jaki chcemy uzyskać (masę możemy próbować w…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >