fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc26dc134-c111-46f2-a305-5ec771703399
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz warzywny

Przygotowanie

  • Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
  • Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami.
  • Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Passata pomidorowa (800 g)
  • Cukinia zielona (600 g)
  • Cebula (świeża) (315 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Seler nać (200 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Papryka ostra mielona (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Babka pomarańczowo – kokosowa

Szykujemy formę do babki (najlepsza będzie silikonowa), jeśli mamy metalową, to smarujemy tłuszczem i posypujemy ścianki mąką gryczaną Piekarnik ustawiamy na 190 st. C. Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą…

WIĘCEJ >

Kiszone buraki

Buraczki myjemy, odkrawamy korzonek i zgrubienie łodygi Bulwę kroimy na kawałki lub plastry i wrzucamy do naczynia do kiszenia (ceramiczny garnek, gliniany garnek lub duży słoik wcześniej wyparzony) Dodajemy ząbki czosnku obrane z łupiny i…

WIĘCEJ >

Słoneczne jogurtowe smoothie

Mango i melona obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki umieszczamy w jednym pojemniku. Wyciskamy tam sok z limonki i dodajemy jogurt. Blendujemy do uzyskania gładkiego koktajlu.

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >