fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc26dc134-c111-46f2-a305-5ec771703399

Gulasz warzywny

Przygotowanie

  • Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
  • Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami.
  • Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 cebule (300 g)
  • 2 cukinie (600 g)
  • 1 czerwona papryka (230 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ½ małego selera naciowego (200 g)
  • 1-2 puszki passaty pomidorowej (800 g)
  • ½ łyżeczki bazylii (2 g)
  • ½ łyżeczki papryki ostrej lub wędzonej (2 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
  • ½ łyżeczki czosnku w proszku (2 g)
  • ½ łyżeczki suszonego oregano/rozmarynu/tymianku (2 g)
  • Opcjonalnie: pasta curry
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka wiosenna, bazowa

Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Plantanowe placki z karobem

Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, ale to nie szkodzi. W cieście mają być widoczne drobinki plantana. Rozgrzewamy olej na patelni…

WIĘCEJ >

Sarna w sosie winno – śliwkowym z puree selerowo – gruszkowym

Purée selerowo-gruszkowe Śliwki wsypać do naczynia (np., kubeczka) i zalać gorącą woda, niech minimum 30 min postoją Seler obrać, pokroić w grubą kostkę Gruszkę obrać i pokroić na 4 części Seler i gruszkę włożyć do…

WIĘCEJ >

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchewkę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >