Gulasz warzywny
Gulasz warzywny
Przygotowanie
- Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
- Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami.
- Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Passata pomidorowa (800 g)
- Cukinia zielona (600 g)
- Cebula (świeża) (315 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Seler nać (200 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma mielona (1 g)
- Bazylia suszona (1 g)
- Czosnek granulowany (1 g)
- Oregano suszone (1 g)
- Papryka ostra mielona (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach
Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…
WIĘCEJ >Surówka z marchewki z pomarańczą
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach Pomarańcz obrać i pokroić w drobną kostkę i dodać do marchewki Z cytryny wycisnąć sok i dodać do marchewki Dodać miód Wymieszać, spróbować i ewentualnie dokwasić…
WIĘCEJ >Muffinki bananowe
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
WIĘCEJ >Dyniowe kulki mocy
Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia. Daktyle zalewamy gorącą wodą. Wszystkie składniki oprócz masła z nerkowców (jeśli używamy) blendujemy na gładką masę. Formujemy małe kulki do środka wkładając po pół…
WIĘCEJ >