fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wegański

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce0a8a6c-7d85-4f8d-b882-134094323ac8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz wegański

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę
  • Warzywa wkładamy do garnka
  • Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło
  • Dodajemy pomidory
  • Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn
  • Gotujemy 60 min
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

Powyżej znajduje się podobna propozycja przyrządzenia jarskiego gulaszu – koniecznie wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ selera korzeniowego (ok. 45 g)
  • ½ kalarepy (ok. 85 g)
  • ½ puszki pomidorów bez skóry (200 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 szczypta rozmarynu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab nadziewany drobiem, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone (zmielony drób) wkładamy do miski i dodajemy zawartość…

WIĘCEJ >

Shake z papai

Papaję obieramy, pestki wyrzucamy, kawałki owocu wkładamy do blendera kielichowego Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Omlet z dodatkiem koziego sera

Jajka wybijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem Rozgrzewamy patelnię z masłem, po czym wlewamy masę jajeczną Czekamy do momentu, aż spód się zetnie Na wierzchu omleta układamy pozostałe składniki, przykrywamy pokrywką i dusimy do…

WIĘCEJ >

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne Wkładamy składniki do blendera Dolewamy do składników 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >