fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wegański

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce0a8a6c-7d85-4f8d-b882-134094323ac8

Gulasz wegański

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę
  • Warzywa wkładamy do garnka
  • Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło
  • Dodajemy pomidory
  • Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn
  • Gotujemy 60 min
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

Powyżej znajduje się podobna propozycja przyrządzenia jarskiego gulaszu – koniecznie wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ selera korzeniowego (ok. 45 g)
  • ½ kalarepy (ok. 85 g)
  • ½ puszki pomidorów bez skóry (200 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 szczypta rozmarynu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki

Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund 

WIĘCEJ >

Tarta jaglano – gryczana z truskawkami, malinami i czereśniami

Ciasto: Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Ma być miękka Bierzemy formę do tarty (jak nie jest silikonowa, to najlepiej…

WIĘCEJ >

Surówka z selera korzeniowego z ananasem

Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dość drobnych oczkach. Ananasa kroimy w kosteczkę lub w cienkie słupki. Selera mieszamy z ananasem, dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy.

WIĘCEJ >

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z płatkami kokosa

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca masa Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić) Nakładamy ciasto do foremek Foremki…

WIĘCEJ >