Gulasz wegański
Gulasz wegański
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę
- Warzywa wkładamy do garnka
- Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło
- Dodajemy pomidory
- Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn
- Gotujemy 60 min
- Próbujemy i doprawiamy do smaku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycję przyrządzenia gulaszu jarskiego.
Autor
Lista składników
- Woda (500 ml)
- Pomidor w puszce (200 g)
- Kalarepa (85 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Seler korzeń (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Czosnek (10 g)
- Rozmaryn suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Żeberka z włoszczyzną i chorizo
Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w cienkie plasterki kiełbaskę chorizo. W tym czasie można przygotować żeberka (umyć i oczyścić) i dodać do chorizo. Po 5 minutach dodać włoszczyznę i przyprawy. Zalać 1 szklanką…
WIĘCEJ >Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru
Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…
WIĘCEJ >Paprykowa karkówka i bataty z ziołami
Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina). Bataty pokroić w plastry grubości 2-3 mm. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu. Wrzucić świeże…
WIĘCEJ >Purée z marchewki i pietruszki
Marchewkę obieramy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Przeciskamy przez praskę lub blendujemy i dodajemy olej kokosowy. Pietruszkę obieramy i gotujemy do miękkości razem z obranymi ząbkami czosnku. Odcedzamy, a następnie blendujemy z ugotowanym czosnkiem na…
WIĘCEJ >