Gulasz wegański
Gulasz wegański
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę
- Warzywa wkładamy do garnka
- Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło
- Dodajemy pomidory
- Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn
- Gotujemy 60 min
- Próbujemy i doprawiamy do smaku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycję przyrządzenia gulaszu jarskiego.
Autor
Lista składników
- Woda (500 ml)
- Pomidor w puszce (200 g)
- Kalarepa (85 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Seler korzeń (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Czosnek (świeży) (10 g)
- Rozmaryn suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gulasz wołowy
Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry). Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien). Całość dusimy…
WIĘCEJ >Kotlety mielone z karczku – soczyste
Gotujemy jarzyny (z wyjątkiem cebuli) na miękko lub al’dente (czas gotowania zależy od upodobań), można też wykorzystać jarzyny z rosołu Mielimy jarzyny na drobnych oczkach w maszynce do mielenia mięsa Mielimy mięso mięso Mielimy cebulę…
WIĘCEJ >Faszerowane piersi z indyka
Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś z indyka kroimy na 5 grubych kotletów. W każdej z piersi nożem wycinamy kieszonkę na…
WIĘCEJ >Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym
Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy sok z cytryny do naczynia Dodajemy oliwę Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy Nakładamy pastę na…
WIĘCEJ >