fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9470bb5e-c5e7-4fe7-b8db-cf4f3b2ff25d-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz warzywny

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka
  • Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą
  • Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa
  • Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Passata pomidorowa (700 g)
  • Cukinia zielona (600 g)
  • Cebula (świeża) (315 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Woda (200 ml)
  • Seler korzeń (85 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cebula suszona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Papryka ostra mielona (1 g)
  • Papryka wędzona mielona (1 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Papryka słodka mielona (1 g)
  • Garam masala (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka marokańska z batatów

Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do…

WIĘCEJ >

Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym

Cukinia faszerowana Cukinię przekrawamy wzdłuż na połowy Łyżką wydrążamy miękki środek, tak ze 2/3 miąższu/pestek wyrzucamy Kurczaka kroimy w paseczki Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne wyrzucamy) Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko cynamon

WIĘCEJ >

Sałatka wiosenna, bazowa

Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

WIĘCEJ >