Gulasz warzywny
Gulasz warzywny
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka
- Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą
- Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa
- Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Passata pomidorowa (700 g)
- Cukinia zielona (600 g)
- Cebula (świeża) (315 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Woda (200 ml)
- Seler korzeń (85 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Cebula suszona (1 g)
- Czosnek granulowany (1 g)
- Papryka ostra mielona (1 g)
- Papryka wędzona mielona (1 g)
- Kurkuma mielona (1 g)
- Papryka słodka mielona (1 g)
- Garam masala (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka marokańska z batatów
Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do…
WIĘCEJ >Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym
Cukinia faszerowana Cukinię przekrawamy wzdłuż na połowy Łyżką wydrążamy miękki środek, tak ze 2/3 miąższu/pestek wyrzucamy Kurczaka kroimy w paseczki Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne wyrzucamy) Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem
Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko cynamon
WIĘCEJ >Sałatka wiosenna, bazowa
Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem
WIĘCEJ >