fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9470bb5e-c5e7-4fe7-b8db-cf4f3b2ff25d-1

Gulasz warzywny

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka
  • Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą
  • Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa
  • Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 cebule (300 g)
  • 2 cukinie (600 g)
  • 1 czerwona papryka (230 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • 1 korzeń pietruszki (80 g)
  • ½ małego selera korzeniowego (85 g)
  • 1 butelka passaty pomidorowej (700 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Przyprawy: kurkuma, czosnek w proszku, suszona cebula, oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn, papryka: słodka, ostra, wędzona
  • Opcjonalnie: garam masala i czerwona pasta curry

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki z batatów z sałatką (wegetariańskie)

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Warzywa z kurkumą

Warzywa obieramy i tniemy obieraczką, aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok 2-4 minut a następnie odkładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy Smażymy chwilę…

WIĘCEJ >

Duszone mięso z warzywami

Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa Kiedy…

WIĘCEJ >