logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9470bb5e-c5e7-4fe7-b8db-cf4f3b2ff25d

Gulasz warzywny

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka
  • Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą
  • Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa
  • Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

Autor

Monika Regiec ( blog: BodyClean.pl)
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 cebule
  • 2 średnie cukinie
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchew
  • 1 korzeń pietruszki
  • ½ małego selera korzeniowego
  • 1 butelka passaty pomidorowej
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, czosnek w proszku, suszona cebula, oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn, papryka: słodka, ostra, wędzona
  • opcjonalnie: garam masala i czerwona pasta curry

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. (…)

WIĘCEJ >

Sałatka ze szparagami

Myjemy wszystkie składniki Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę Do miski (…)

WIĘCEJ >

Zupa kokosowo – buraczkowa

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki (…)

WIĘCEJ >

Surówka z pekińskiej

Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl