fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9470bb5e-c5e7-4fe7-b8db-cf4f3b2ff25d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz warzywny

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka
  • Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą
  • Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa
  • Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Passata pomidorowa (700 g)
  • Cukinia zielona (600 g)
  • Cebula (świeża) (315 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Woda (200 ml)
  • Seler korzeń (85 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cebula suszona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Papryka ostra mielona (1 g)
  • Papryka wędzona mielona (1 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Papryka słodka mielona (1 g)
  • Garam masala (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cykoria pieczona w miodzie z serem pleśniowym

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Przekrawamy cykorię wzdłuż na pół Kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym przecięciem do góry Na każdą połówkę dajemy łyżeczkę miodu Ser kroimy/kruszymy i nakładamy na cykorię Wkładamy do piekarnika i…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Buraczki na ciepło

Buraczki ścieramy na tarce do warzyw na dowolnych oczkach. Podgrzewamy je wraz z masłem, zakwaszamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą według uznania. Następnie dodajemy śmietanę i ściągamy buraczki z ognia.

WIĘCEJ >

Ratatouille

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C Myjemy warzywa i kroimy w plasterki Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy…

WIĘCEJ >