logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20411a95-2f00-478a-9c5f-ba0c9f38b67f

Gulasz warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20411a95-2f00-478a-9c5f-ba0c9f38b67f

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w paski lub kostkę
  • Paprykę kroimy w paski
  • Pomidora kroimy w kostkę
  • Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek, obieramy i kroimy w kostkę
  • Świeże oregano siekamy nożem
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Smażymy 2 minuty
  • Dodajemy marchew, pietruszkę, seler i łyżkę koncentratu pomidorowego
  • Zasmażamy 5 minut
  • Dodajemy pozostałe warzywa
  • Dodajemy 0,5 litra zimnej wody z kranu
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy liście i ziele angielskie
  • Przykrywamy i gotujemy 30 minut, co jakiś czas mieszając
  • Próbujemy czy warzywa są miękkie i doprawiamy do smaku

Uwagi

Do niektórych warzyw używałem nożyka karbowanego, to taki dekoracyjny nożyk, specjalnie powykrzywiany żeby można było wycinać takie „frytki” z warzyw

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 0
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 2 pomidory
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszka
  • ⅓ małego selera
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 garść świeżego oregano lub łyżeczka suszonego
  • 2 łyżki przecieru/koncentratu pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju kokosowy

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Pieczone warzywa 2

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ, żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę, żeby wybić otwór (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl