fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20411a95-2f00-478a-9c5f-ba0c9f38b67f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz warzywny

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w paski lub kostkę
  • Paprykę kroimy w paski
  • Pomidora kroimy w kostkę
  • Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek, obieramy i kroimy w kostkę
  • Świeże oregano siekamy nożem
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Smażymy 2 minuty
  • Dodajemy marchew, pietruszkę, seler i łyżkę koncentratu pomidorowego
  • Zasmażamy 5 minut
  • Dodajemy pozostałe warzywa
  • Dodajemy 0,5 litra zimnej wody z kranu
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy liście i ziele angielskie
  • Przykrywamy i gotujemy 30 minut, co jakiś czas mieszając
  • Próbujemy czy warzywa są miękkie i doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 16
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Oregano (świeże) (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłko pieczone z owocami z sosem bananowo – kokosowym

Włączyć piekarnik na 190 stopni Z jabłka odcinamy wierzch od strony ogonka (tak z 0,5 cm grubości) Wydrążamy środek jabłka za pomocą łyżeczki, lub specjalnej kulkownicy do owoców Do wydrążonego jabłka włożyć owoce, dodać łyżkę…

WIĘCEJ >

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 30 minut Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok…

WIĘCEJ >

Praliny daktylowe

Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do czystego suchego garnka Dolewamy mleka kokosowego Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować Wrzucamy daktyle Widelcem obracamy, żeby równo obtoczyły…

WIĘCEJ >

Mięsno – warzywne owady z dziczyzny, kotlety dla dzieci z dzika z puree z batatów

Marchew i pietruszkę obieramy Mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Marchewkę i pietruszkę mielimy zaraz po mięsie, dzięki temu wyczyścimy od razu maszynkę z mięsa Do masy…

WIĘCEJ >