Gulasz
Gulasz
Przygotowanie
- Mięso kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka z rozgrzanym smalcem, podlewamy wodą lub bulionem.
- Warzywa kroimy i wszystko dusimy we własnym sosie do miękkości.
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) należy pominąć dodatek papryki do potraw.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, ciekawe propozycje przyrządzenia gulaszu.
Autor
Lista składników
- 500 g łopatki z wieprzowiny lub wołowiny
- 1 łyżka smalcu gęsiego (12 g)
- 1 papryka czerwona (230 g)
- 1 marchew (60 g)
- 1 pietruszka (80 g)
- 1 plaster selera korzeniowego (60 g)
- 1 cebula (200 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym
Puree: Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…
WIĘCEJ >Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach
Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…
WIĘCEJ >Indyk z grzybami
Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso. Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem….
WIĘCEJ >Sałatka z pieczoną kaczką
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu i smażymy przez 8 minut, następnie z drugiej strony (skórą do góry) przez minutę. Kaczkę…
WIĘCEJ >