fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce945bc02-a066-4541-b5c5-a362d2dff18a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka z rozgrzanym smalcem, podlewamy wodą lub bulionem.
  • Warzywa kroimy i wszystko dusimy we własnym sosie do miękkości.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) należy pominąć dodatek papryki do potraw.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, ciekawe propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g łopatki z wieprzowiny lub wołowiny 
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (12 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 plaster selera korzeniowego (60 g)
  • 1 cebula (200 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…

WIĘCEJ >

Indyk z grzybami

Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso. Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.  Doprawiamy solą i pieprzem….

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczoną kaczką

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu i smażymy przez 8 minut, następnie z drugiej strony (skórą do góry) przez minutę. Kaczkę…

WIĘCEJ >