fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce945bc02-a066-4541-b5c5-a362d2dff18a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka z rozgrzanym smalcem, podlewamy wodą lub bulionem.
  • Warzywa kroimy i wszystko dusimy we własnym sosie do miękkości.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) należy pominąć dodatek papryki do potraw.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, ciekawe propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g łopatki z wieprzowiny lub wołowiny 
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (12 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 plaster selera korzeniowego (60 g)
  • 1 cebula (200 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy. Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z…

WIĘCEJ >

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do wystudzenia Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski Zalewamy marynatą, mieszamy Owijamy folią spożywczą, lub…

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy, marchewki i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki, marchewkę i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

Kalarepę obieramy Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski Dynię kroimy w cienkie plastry i…

WIĘCEJ >