fbpx
logo
Szukaj
open close

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz8-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę
  • Imbir obrać i bardzo drobno posiekać
  • Kalarepę obieramy
  • Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę przepuszczamy przez spiromat/tarkę spiralną
  • Jeżeli nie mamy spiromatu, to kroimy warzywa w cienkie plastry wzdłuż i z plastrów kroimy wzdłuż długie paski
  • Schab kroimy w cienkie plastry i każdy plaster na 3 – 4 paski
  • Na dużej patelni/rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem i imbir
  • Zasmażamy 2 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dolewamy pół szklanki wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 minut
  • Podnosimy pokrywkę, dodajemy pocięte warzywa
  • Mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy minutę
  • Nakładamy na talerze

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy stosować pieprzu czarnego. Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia.

Uwagi

Makarony z warzyw są bardzo delikatne – nie trzeba ich gotować, wystarczy je wrzucić na ok. 1 minutę do gorącej potrawy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (320 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Rzodkiew biała (110 g)
  • Woda (100 ml)
  • Kalarepa (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - duża, Pokrywka do patelni, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z krewetkami i z chilli

Na patelni roztapiamy masło z oliwą, dodajemy plasterki czosnku, krewetki i papryczkę chilli Podsmażamy na większym ogniu po około 1 minucie z każdej strony Doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki Układamy na talerzu ze…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min 12 godz….

WIĘCEJ >

Szynka z wieprzowiny, boczku i grzybów podawana z sałatką

Szynka Mięso oraz czosnek mielimy na standardowy sitku Boczek kroimy w kostkę Grzyby kroimy na kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy Masę przenosimy do szynkowaru, a następnie szynkowar…

WIĘCEJ >

Gruszka

Gruszkę umyć i zjeść

WIĘCEJ >