Jaja poszetowe na puree z dyni
					Jaja poszetowe na puree z dyni
Przygotowanie
Jajka poszetowe:
- Zagotować litr wody
 - Wlać 50 ml octu i sól
 - Zamieszać łyżką wrzątek
 - Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka
 - Gotować 3 -5 min
 - Wyjąć łyżką cedzakową na talerz
 
Puree z dyni:
- Z dyni usuwamy pestki
 - Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min
 - Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
 - W rondelku rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę
 - Podsmażamy 3 min
 - Dodajemy upieczoną dynię i miksujemy blenderem
 - Dodajemy estragon, sól, pieprz i mieszamy
 
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj poszetowych.
Autor
Lista składników
Jaja poszetowe
- Jajo kurze (204 g)
 - Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (50 ml)
 - Sól kłodawska (2.5 g)
 
Purée z dyni
- Dynia Hokkaido (świeża) (280 g)
 - Cebula (210 g)
 - Masło klarowane ghee (30 g)
 - Sól kłodawska (2.5 g)
 - Estragon suszony (1 g)
 - Pieprz czarny (0.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
