fbpx
logo
Szukaj
open close

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz17-1-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Przygotowanie

  • Pieczarki kroimy na cząstki
  • Koper włoski kroimy w półksiężyce
  • Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku
  • Por kroimy w półksiężyce
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki
  • Dodajemy por z koprem
  • Zasmażamy 4 minuty
  • Dodajemy szpinak
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Lekko solimy i dodajemy zielony pieprz
  • Dusimy 2 minuty, mieszając co chwilę
  • Przekładamy na talerz i nakładamy jajka poszetowe

Jaja po benedyktyński – jak wykonać

  • Pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka
  • gotować 3 -5 minut
  • wyjąc jaja łyżką cedzakową

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Sprawdź podpięte, powiązane przepisy, by zainspirować się równie smacznymi sposobami na przyrządzenie jaj poszetowych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Duszone grzyby

  • Fenkuł (koper włoski) (250 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Por (35 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Pieprz zielony w zalewie (marynowany) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Jaja po benedyktyńsku

  • Jajo kurze (153 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Łyżka cedzakowa, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jaja poszetowe (po benydyktyńsku) z sosem anchois na mixie sałat i kiełków

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei (…)

WIĘCEJ >

Jaja poszetowe na puree z dyni

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei (…)

WIĘCEJ >