logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz17-1-2

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Przygotowanie

  • Pieczarki kroimy na cząstki
  • Koper włoski kroimy w półksiężyce
  • Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku
  • Por kroimy w półksiężyce
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki
  • Dodajemy por z koprem
  • Zasmażamy 4 minuty
  • Dodajemy szpinak
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Lekko solimy i dodajemy zielony pieprz
  • Dusimy 2 minuty, mieszając co chwilę
  • Przekładamy na talerz i nakładamy jajka poszetowe

Jaja po benedyktyński – jak wykonać

  • Pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka
  • gotować 3 -5 minut
  • wyjąc jaja łyżką cedzakową

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 jajka
  • 100 g pieczarek
  • 20 ml octu jabłkowego
  • ½ kopru włoskiego/fenkuła
  • 100 g świeżego lub mrożonego szpinaku
  • ½ łyżeczki zielonego pieprzu w zalewie
  • 1/3 pora
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczano – śledziowa

Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min Sprawdzamy czy są nadal bardzo słone, (…)

WIĘCEJ >

Pieczona dorada z gotowanym topinamburem

Ryba: Doradę kładziemy w naczyniu żaroodpornym, solimy i pieprzymy z każdej strony (w środku też) Nożem, lekko nacinamy skórę na (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl