fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja świnki – na twardo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1346d99-26c4-488b-85e6-ec68cb6560eb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jaja świnki – na twardo

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt ogonków, uszek i nosków
  • Z papryki odcinamy plaster
  • Z oliwek wycinamy małe kółka (kropki) na kształt oczek
  • Jaja odcedzamy i obieramy ze skorupy
  • Na talerzu układamy sałatę, na wierzch kładziemy paprykę i jaja, które dekorujemy kawałkami marchewki i oliwki na kształt świnek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Papryka czerwona (15 g)
  • Sałata masłowa (15 g)
  • Marchew (5 g)
  • Oliwki czarne (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

WIĘCEJ >

Sałatka z kiszonego ogórka

Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę Cebulę i jabłko kroimy w kostkę Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy Wszystkie składniki wkładamy do miski Dodajemy zieleninę i oliwę Lekko…

WIĘCEJ >

Ciasteczka z trzema serami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ser (parmezan i żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ser (kozi) kruszymy do miski z pozostałymi serami Zieleninę drobno siekamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całego mleka Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gryczankę przenosimy do miski i dekorujemy miętą

WIĘCEJ >