fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dziecięcy pancake z owocami – słoneczko

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca4d9a1e1-f408-4c78-9197-24efc5f5bff7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Dziecięcy pancake z owocami – słoneczko

Przygotowanie

  • Z lodówki wyciągamy jaja, mleko oraz jogurt i odstawiamy na ok. 15-20 minut, tak aby osiągnęły temp. pokojową
  • Do jogurtu wsypujemy sodę, mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy cukier i miksujemy do momentu powstania jednolitej, gładkiej konsystencji
  • Dodajemy pozostałe składniki i dalej miksujemy, a następnie odstawiamy na ok. 10-15 minut
  • Po tym czasie rozgrzewamy patelnię
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy placki po ok. 1 minutę z każdej strony
  • Mango obieramy i wycinamy w trójkąty
  • Banana obieramy i kroimy w plastry
  • Usmażone pancakesy układamy na talerzach i dekorujemy owocami (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych pancakesów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Mąka orkiszowa (200 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Mango (120 g)
  • Jogurt naturalny (75 g)
  • Banan (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Borówka (24 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Soda oczyszczona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 2-3 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Rzodkiewkę kroimy w plastry Szczypiorek siekamy Kaszę i fasolkę…

WIĘCEJ >

Ryż z tuńczykiem

Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie do miękkości Przekładamy na sito i kilkukrotnie przelewamy zimną wodą, a następnie odcedzamy Dodajemy tuńczyka i mieszamy

WIĘCEJ >

Krem z kalafiora

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Kalafior dzielimy na różyczki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z selerem i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy kalafior, dolewamy bulion i zagotowujemy Następnie zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…

WIĘCEJ >