fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bananowo-owsiane pancakes

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf851579e-eacb-4c45-bc05-38cc63ab6bd6-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bananowo-owsiane pancakes

Przygotowanie

  • Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą.
  • Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je bez tłuszczu, ale do tego potrzebna jest patelnia dobrej jakości, więc jeżeli takiej nie posiadamy to smarujemy naszą patelnię niewielką ilością tłuszczu i rozgrzewamy.
  • Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewamy porcje ciasta. Smażymy na jednej stronie do czasu uzyskania pęcherzyków z powietrzem, przekręcamy i smażymy do czasu zrumienienia się drugiej strony.
  • Pancakes świetnie komponują się z syropem klonowym.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 300 ml mleka roślinnego np. migdałowego, ryżowego
  • 6 łyżek płatków owsianych (60 g)
  • 70 g mąki orkiszowej jasnej
  • 2 średnie, dojrzałe banany (240 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka proszku do pieczenia (10 g)
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananotka – ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, cukier, mąką jaglaną i 200 g mąki gryczanej Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy…

WIĘCEJ >

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą

WIĘCEJ >

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese na makaronie z cukinii

Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitcu Dynię obrać, wydrążyć pestki, pokroić na większe kawałki i posmarować 1 łyżką oleju kokosowego. Buraka umyć i owinąć w papier do pieczenia. Dynię razem z…

WIĘCEJ >