fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bananowo-owsiane pancakes

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf851579e-eacb-4c45-bc05-38cc63ab6bd6-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bananowo-owsiane pancakes

Przygotowanie

  • Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą.
  • Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je bez tłuszczu, ale do tego potrzebna jest patelnia dobrej jakości, więc jeżeli takiej nie posiadamy to smarujemy naszą patelnię niewielką ilością tłuszczu i rozgrzewamy.
  • Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewamy porcje ciasta. Smażymy na jednej stronie do czasu uzyskania pęcherzyków z powietrzem, przekręcamy i smażymy do czasu zrumienienia się drugiej strony.
  • Pancakes świetnie komponują się z syropem klonowym.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko migdałowe (300 ml)
  • Banan (świeży) (240 g)
  • Mąka orkiszowa (70 g)
  • Płatki owsiane (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Proszek do pieczenia (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Mikser, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywna misa Buddy

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Kalafior dzielimy na różyczki i polewamy roztopionym olejem kokosowym Doprawiamy solą, czosnkiem, kurkumą i mieszamy Batata możemy umyć i piec w skórce lub obrać i pokroić na mniejsze kawałki Batata…

WIĘCEJ >

Tatar z wołowiny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Zupa krem z marchewki

Warzywa myjemy i obieramy Odkładamy 10 marchewek na bok 3 marchewki oraz pozostałą włoszczyznę wrzucany do garnka z gotującą się wodą i gotujemy na małym ogniu Po 30 minutach dodajemy przyprawy, a także pozostałe marchewki….

WIĘCEJ >

Omlet ze szpinakiem

Cebulę i czosnek drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem Szpinak kroimy na drobne kawałki Jajka mieszamy ze szpinakiem (można też całość zmiksować blenderem) Jajeczną masę wlewamy na patelnię…

WIĘCEJ >