Bananowo-owsiane pancakes
Bananowo-owsiane pancakes
Przygotowanie
- Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą.
- Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je bez tłuszczu, ale do tego potrzebna jest patelnia dobrej jakości, więc jeżeli takiej nie posiadamy to smarujemy naszą patelnię niewielką ilością tłuszczu i rozgrzewamy.
- Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewamy porcje ciasta. Smażymy na jednej stronie do czasu uzyskania pęcherzyków z powietrzem, przekręcamy i smażymy do czasu zrumienienia się drugiej strony.
- Pancakes świetnie komponują się z syropem klonowym.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mleko migdałowe (300 ml)
- Banan (240 g)
- Mąka orkiszowa (70 g)
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (60 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Proszek do pieczenia (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kiszone buraki
Buraczki myjemy, odkrawamy korzonek i zgrubienie łodygi Bulwę kroimy na kawałki lub plastry i wrzucamy do naczynia do kiszenia (ceramiczny garnek, gliniany garnek lub duży słoik wcześniej wyparzony) Dodajemy ząbki czosnku obrane z łupiny i…
WIĘCEJ >Siekane kotlety z sarny
Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4…
WIĘCEJ >Jajko w koszulce z pieczarek
Dwie pieczarki czyścimy, wydrążamy środek, przyprawiamy i skrapiamy oliwą Układamy na blaszcze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia Wykładamy plastrami boczku Do środka wbijamy jajko Doprawiamy solą i pieprzem Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st….
WIĘCEJ >Wiosenna zapiekanka warzywna
Szparagi płuczemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Kroimy każdego szparaga na około 5 kawałków (2 cm kawałki). Na patelni podgrzewamy oliwę i wrzucamy szparagi. Podsmażamy na średnim ogniu przez 5 minut, a następnie dodajemy pokrojoną dymkę….
WIĘCEJ >