Bananowo-owsiane pancakes
Bananowo-owsiane pancakes
Przygotowanie
- Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą.
- Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je bez tłuszczu, ale do tego potrzebna jest patelnia dobrej jakości, więc jeżeli takiej nie posiadamy to smarujemy naszą patelnię niewielką ilością tłuszczu i rozgrzewamy.
- Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewamy porcje ciasta. Smażymy na jednej stronie do czasu uzyskania pęcherzyków z powietrzem, przekręcamy i smażymy do czasu zrumienienia się drugiej strony.
- Pancakes świetnie komponują się z syropem klonowym.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mleko migdałowe (300 ml)
- Banan (świeży) (240 g)
- Mąka orkiszowa (70 g)
- Płatki owsiane (60 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Proszek do pieczenia (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka morska z wędzonym łososiem
Wodorosty przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, układamy je na talerzu Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w kostkę Oliwki, pomidorki i awokado kładziemy na sałatę Na wierzchu kładziemy kawałki łososia Solimy i pieprzymy…
WIĘCEJ >Amok – danie Kambodżanskie
Na rozgrzany w garnku tłuszcz dajemy przyprawy, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonych przypraw wlewamy mleko kokosowe, miód i chwilę gotujemy. Do zagotowanego mleka wrzucamy małe kawałki oczyszczonej ryby. Gotujemy całość około pół godziny….
WIĘCEJ >Salceson z czekolady
Dzień wcześniej wsypujemy orzechy do naczynia i zalewamy zimną wodą Na drugi dzień przekładamy orzechy na sito i odcedzamy Bierzemy garnek, wkładamy do niego masło, połamaną czekoladę Dolewamy mleko kokosowe Na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę…
WIĘCEJ >Jaglanka z borówkami i płatkami migdała
Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi
WIĘCEJ >