fbpx
logo
Szukaj
open close

Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca56d0729-b939-4056-a36e-78ddd7777086
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem

Przygotowanie

  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i olej)
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy szpinak i dusimy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż „zwiędnie”)
  • Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Na talerzu układamy warzywa i skrapiamy tłuszczem (oliwą), a obok nakładamy jajecznicę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jajecznicy.

Jajecznicę możesz podawać z dodatkiem pieczywa np. grzanek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Omlet kokosowy z truskawkami

Owoce: Wiśnie drylujemy Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek Omlet: Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą

Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jajo, dolewamy mleko i dokładnie roztrzepujemy, na trzeci wysypujemy wiórki kokosowe Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Camembert panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie…

WIĘCEJ >

Ryż z warzywami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w paski Rzodkiewkę kroimy w plastry Limonkę kroimy na ćwiartki…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi Podsmażamy przez 2-3 minuty…

WIĘCEJ >