fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajo sadzone, boczek, ser żółty, awokado i rukola

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c23fab7ac-e1b3-4409-a361-b773ad77bba6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajo sadzone, boczek, ser żółty, awokado i rukola

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, kroimy w plastry i układamy na talerzu
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jajo i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
  • Obok jaja kładziemy plastry boczku i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż staną się chrupiące)
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu obok awokado (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia jaj sadzonych z innymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Rukola (20 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szkocki rosół z porem

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Seler kroimy na kawałki Mięso kroimy w kostkę Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por oraz seler i podsmażamy przez ok. 5…

WIĘCEJ >

Żeberka po chińsku

W rondlu zagotowujemy wodę Czosnek z imbirem obieramy i kroimy w plasterki Żeberka rozdzielamy na kawałki i wkładamy do wrzącej wody na ok. 5 minut Po tym czasie żeberka odcedzamy i przenosimy do miski (niemetalowej)…

WIĘCEJ >

Capresse

Pomidora i mozzarellę kroimy w plastry, a następnie układamy na przemian na talerzu w okrąg Całość posypujemy posiekaną zieleniną, oliwkami oraz orzechami i skrapiamy tłuszczem

WIĘCEJ >

Aromatyczny pilaw z migdałami

Cebulę z imbirem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy imbir, przyprawy (kurkumę, cynamon i kolendrę) oraz płatki migdałowe i smażymy przez…

WIĘCEJ >