fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c94d829fc-dca6-442f-bf73-393cdebd71ba
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach

Przygotowanie

  • Brokselkę gotujemy w garnku ok. 10 minut i odcedzamy
  • W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy
  • Dodajemy pokrojone w półksiężyce pieczarki i dusimy 10 minut.
  • Dodajemy brukselkę i mieszamy
  • Następnie wybijamy jajka
  • Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte
  • Wykładamy na talerz
  • Doprawiamy solą i pieprzem lub innymi dozwolonymi przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (204 g)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Brukselka (świeża) (135 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kawa z mlekiem kokosowym – kuloodporna

Włączamy ekspres W czasie gdy się nagrzewa szykujemy kawę (kapsułki, lub mielimy, lub szykujemy porcję zmielonej kawy) Robimy espresso Nagrzewamy dyszę do spieniania Ubijamy mleko kokosowe gorącym powietrzem Wlewamy spienione mleko do szklanki Z góry…

WIĘCEJ >

Gulasz z dyni

Grzyby wrzucamy do kubka, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy jakimś talerzykiem/spodkiem Szynkę kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Por…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z pomidorkami i rozmarynem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki kroimy na połówki Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Mięso mielone – przepis podstawowy

Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma i wkładamy je na patelnie, a większe kawałki rozdrabniamy. Doprawiamy solą. Smażymy mięso przez ok…

WIĘCEJ >