fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c94d829fc-dca6-442f-bf73-393cdebd71ba
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach

Przygotowanie

  • Brokselkę gotujemy w garnku ok. 10 minut i odcedzamy
  • W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy
  • Dodajemy pokrojone w półksiężyce pieczarki i dusimy 10 minut.
  • Dodajemy brukselkę i mieszamy
  • Następnie wybijamy jajka
  • Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte
  • Wykładamy na talerz
  • Doprawiamy solą i pieprzem lub innymi dozwolonymi przyprawami

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Potrawę można posypać rzeżuchą i serem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 15
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jajka roz. M (ok. 153 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 150 g brukselki
  • 150 g pieczarek
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało) Dusimy 10 min Wyłączamy palnik Czekamy…

WIĘCEJ >

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3-4 min na…

WIĘCEJ >

Gołąbki warzywne – wegańskie

Kapustę kładziemy na desce, wycinamy głąba i wkładamy do garnka z wrzątkiem Parzymy na małym ogniu około 30 min co jakiś czas wyjmując szumówką oddzielające się liście Marchew, pietruszkę i kalarepę obieramy i gotujemy 8…

WIĘCEJ >

Gruszki duszone w sosie kokosowo-waniliowym z sorbetem truskawkowym

Gruszki: Wycisnąć sok z cytryny i przelać przez sitko (żeby nie było pestek) Laskę waniliową przekroić wzdłuż na pół Gruszki obrać, przekroić na pół, wydłubać pestki i ogonek Gotujemy gruszki na parze, jeśli nie mamy…

WIĘCEJ >