fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c94d829fc-dca6-442f-bf73-393cdebd71ba
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach

Przygotowanie

  • Brokselkę gotujemy w garnku ok. 10 minut i odcedzamy
  • W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy
  • Dodajemy pokrojone w półksiężyce pieczarki i dusimy 10 minut.
  • Dodajemy brukselkę i mieszamy
  • Następnie wybijamy jajka
  • Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte
  • Wykładamy na talerz
  • Doprawiamy solą i pieprzem lub innymi dozwolonymi przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (204 g)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Brukselka (świeża) (135 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka morska z wędzonym łososiem

Wodorosty przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, układamy je na talerzu Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w kostkę Oliwki, pomidorki i awokado kładziemy na sałatę Na wierzchu kładziemy kawałki łososia Solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z boczkiem, kiełbasą, szynką i cebulą

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >