fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajo sadzone na szpinaku z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c835fd127-7e73-4f34-bfae-d2b95de06522
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajo sadzone na szpinaku z papryką

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy szpinak oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż szpinak „zwiędnie”)
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
  • Na talerz nakładamy szpinak z papryką, a na wierzch kładziemy jajo

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj sadzonych.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (115 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron gryczany z warzywami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy Kapustę szatkujemy Marchew przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z musem dyniowym

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji, a następnie odcedzamy Kaszę przenosimy do miski, dodajemy mus dyniowy i mieszamy

WIĘCEJ >

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

Pieczarki dokładnie oczyszczamy Natkę pietruszki targamy na części Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 10 minut Dodajemy natkę pietruszki, passatę…

WIĘCEJ >

Sałatka Cezara

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę i olej), dodajemy…

WIĘCEJ >