fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajo sadzone na szpinaku z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c835fd127-7e73-4f34-bfae-d2b95de06522
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jajo sadzone na szpinaku z papryką

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy szpinak oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż szpinak „zwiędnie”)
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
  • Na talerz nakładamy szpinak z papryką, a na wierzch kładziemy jajo

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj sadzonych.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (115 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet zakochanych

Banany obrać, pokroić w plasterki Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem Owoce włożyć do zamrażarki…

WIĘCEJ >

Chleb żytni z awokado

Awokado obieramy, kroimy w plastry i rozkładamy na kromkach chleba Całość posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >

Cukinia z łagodnym z farszem

Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki. Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki. Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy do miski. Miąższ cukinii siekamy, kiełbasę kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę…

WIĘCEJ >

Szparagi zapiekane w bekonie z serem kozim

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Kroimy ser lub kruszymy…

WIĘCEJ >