fbpx
logo
Szukaj
open close

Jajo sadzone i warzywa z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3e895fa5-c83f-41cf-8d5f-6438994961ac
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajo sadzone i warzywa z grilla

Przygotowanie

  • Bakłażana kroimy w plastry
  • Paprykę kroimy na kawałki
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy warzywa, dodajemy przyprawy i grillujemy przez ok. 5-7 minut z każdej strony
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
  • Warzywa i jajo przenosimy na talerz

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia jaj sadzonych z innymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bakłażan (60 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mięso, ser, jaja, boczek

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i podsmażamy z każdej strony przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Jaja gotujemy we…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy AIP

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni. Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa. Dodajemy liście laurowe. Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości….

WIĘCEJ >

Kurczak w cytrynowej marynacie

Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy wzdłuż na filety i układamy w naczyniu żaroodpornym Do miski wlewamy sok z cytryny, ocet, miód (powinien być płynny), 1/2 ilości tłuszczu (oliwy), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zieleninę…

WIĘCEJ >

Wołowina w sosie cebulowym i ryż z warzywami

Wołowina w sosie cebulowym Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) Kładziemy plastry mięsa i obsmażamy z każdej strony po ok. 5 minut (do zarumienienia) Dodajemy tłuszcz…

WIĘCEJ >