fbpx
logo
Szukaj
open close

Jaja sadzone na boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1e4202da-c376-4ca3-96b1-4b8146bcb2c3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jaja sadzone na boczku

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy plastry boczku i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący i wytopi się z niego tłuszcz
  • Następnie wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
  • Jaja z boczkiem przenosimy na talerz i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz ram propozycje przyrządzenia jaj sadzonych z innymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (45 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty Po tym czasie ściągamy rondel z…

WIĘCEJ >

Kurczak faszerowany sarną pieczony z gruszkami z grillowaną kalarepą

Włączamy piekarnik na 180 stopni Gruszkę kroimy na pół, połowę obieramy, kroimy w drobną kostkę Sarninę, razem z obranym czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Dodajemy rozmaryn Dodajemy pokrojoną gruszkę Lekko solimy,…

WIĘCEJ >

Leczo z cukinią i bakłażanem (bez mięsa)

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Papryki, bakłażana i cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry W garnku rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy cebulę oraz…

WIĘCEJ >

Pieczony bakłażan z nadzieniem

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Bakłażany kroimy wzdłuż na pół i nacinamy miąższ na krzyż (nie naruszając skórki)…

WIĘCEJ >