fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja sadzone na smalcu gęsim z rukolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a07eb1e-be78-46c3-bc29-e1b6816dcde6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jaja sadzone na smalcu gęsim z rukolą

Przygotowanie

  • Na patelni rozpuszczamy smalec
  • Wybijamy jajka
  • Smażymy do ścięcia białka
  • Dodajemy rukolę

Rady dietetyka

Do takiego posiłku warto dodać porcję dozwolonych warzyw w postaci zupy, sałatki lub zielonego koktajlu.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania jaj sadzonych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Rukola (30 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet po japońsku

Wszystkie składniki mieszamy razem, a na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy około ⅓ masy jajecznej na patelnię. Gdy jajko się zetnie, zawijamy pierwszą warstwę jak naleśnika, tak, aby znajdowała się na brzegu patelni. Drugą warstwę jajka…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Sałatka Caprese

Pomidora i mozzarellę kroimy w plastry Podajemy na talerzu i przekładamy z plastrami mozzarelli, listkami bazylii Skrapiamy oliwą z oliwek i olejem MCT Doprawiamy do smaku, ewentualnie polewamy octem balsamicznym

WIĘCEJ >

Wieniec z makreli z granatem

Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Na sałacie układamy kawałki ryby z usuniętymi ośćmi Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki Posypujemy granatem Polewamy sosem po sałacie 

WIĘCEJ >