fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb55abfba-77b6-4cd8-a736-2b8c2c90026c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko)
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 10 minut (na skwarki)
  • Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki
  • Do miski wkładamy sałatę, a na wierzch kładziemy cząstki pomarańczy
  • Skwarki przenosimy na talerz, a jaja podajemy w kielichach

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Pomarańcza (120 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Sałata masłowa (25 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl jagodowy

Myjemy szpinak Imbir myjemy i obieramy Do blendera wkładamy mrożone jagody, szpinak i imbir Do składników wlewamy 2 szklanki wody Wszystko blendujemy

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko Podajemy

WIĘCEJ >

Ozorki w sosie grzybowym

Ozorki Ozór płuczemy pod bieżącą wodą i przenosimy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do garnka z ozorem Wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i gotujemy przez…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z ziemniakami

Kotlety mielone Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. c Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy kotlety o grubości ok. 4-5 cm Kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego,…

WIĘCEJ >