Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza
Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza
Przygotowanie
- Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko)
- Boczek kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy patelnię
- Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 10 minut (na skwarki)
- Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki
- Do miski wkładamy sałatę, a na wierzch kładziemy cząstki pomarańczy
- Skwarki przenosimy na talerz, a jaja podajemy w kielichach
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Pomarańcza (120 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
- Sałata masłowa (25 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi
Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Następnie jajo odcedzamy,…
WIĘCEJ >Jajo na miękko i fasolka szparagowa
Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Następnie jaja odcedzamy, obieramy…
WIĘCEJ >Koktajl pomarańczowo-pietruszkowy
Myjemy mango, obieramy i usuwamy pestkę Myjemy natkę pietruszki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy sok pomarańczowy Blendujemy
WIĘCEJ >Boczek z dzika z kaszą i kapustą
Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz. Kaszę gotujemy ok. 15 minut Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na…
WIĘCEJ >