fbpx
logo
Szukaj
open close

Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb55abfba-77b6-4cd8-a736-2b8c2c90026c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko)
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 10 minut (na skwarki)
  • Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki
  • Do miski wkładamy sałatę, a na wierzch kładziemy cząstki pomarańczy
  • Skwarki przenosimy na talerz, a jaja podajemy w kielichach

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Pomarańcza (120 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Sałata masłowa (25 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak z sezamem na słodko

Do miski wlewamy tłuszcz (olej) i sos sojowy, dodajemy dżem i całość dokładnie mieszamy Do osobnej miski wkładamy mięso, polewamy 2/3 ilości marynaty i dokładnie mieszamy, a następnie wkładamy mięso do lodówki na ok. 2…

WIĘCEJ >

Kurczak cytrynowo-imbirowy

Imbir obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy imbir i smażymy przez ok. 30 sek. Wlewamy wino, sok z cytryny i sos sojowy, dodajemy cukier i zagotowujemy Następnie…

WIĘCEJ >

Ryż smażony z kurczakiem i jajem

Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy sos sojowy i mieszamy Mięso przenosimy do miski z marynatą, mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut Ryż…

WIĘCEJ >

Zupa z porów i pasternaku z curry

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pasternaki obieramy i kroimy 2/3 ilości w plastry, a 1/3 ilości „kroimy” obieraczką na papier Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut…

WIĘCEJ >