Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi
Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi
Przygotowanie
- Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko)
- Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół na talerzu (lub obieramy tylko do połowy ze skorupy i wkładamy do kieliszka na jajo)
- Szparagi owijamy szynką i kładziemy obok jaja
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.
Autor
Lista składników
- Szparag zielony (150 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Szynka parmeńska (30 g)
- Sól kłodawska (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Jajo zielononóżki zapiekane w awokado z bekonem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Boczek kroimy w drobną kostkę Awokado kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestkę i kładziemy na papier Do otworów w awokado wybijamy jaja i…
WIĘCEJ >Jajo w naleśniku gryczanym
W garnku rozpuszczamy tłuszcz, a następnie wyłączamy kuchenkę Dodajemy pozostałe składniki (1/3 ilości jaj), całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut Rozgrzewamy patelnię i smarujemy małą ilością tłuszczu Naleśniki smażymy przez ok. 3-4…
WIĘCEJ >Jajo na miękko i fasolka szparagowa
Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Następnie jaja odcedzamy, obieramy…
WIĘCEJ >Jajo sadzone na szpinaku z papryką
Paprykę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy szpinak oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż szpinak „zwiędnie”) Na osobnej patelni rozgrzewamy…
WIĘCEJ >