fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c28bcf05b-be86-4c48-848d-450152e23220
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi

Przygotowanie

  • Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko)
  • Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół na talerzu (lub obieramy tylko do połowy ze skorupy i wkładamy do kieliszka na jajo)
  • Szparagi owijamy szynką i kładziemy obok jaja

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag zielony (150 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Szynka parmeńska (30 g)
  • Sól kłodawska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana z szynką

Kalafior podzielić na małe różyczki Ziemniaki pokroić w kostkę Szynkę pokroić w paseczki Czosnek obrać i posiekać jak najdrobniej Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski Dodać oliwę, musztardę Posolić i popieprzyć, zamieszać

WIĘCEJ >

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy warzywa Dodajemy liście i ziele Wlewamy pół szklanki zimnej wody…

WIĘCEJ >

Kasza, kurczak, ryż i dynia

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Kaszę i ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy…

WIĘCEJ >

Mamałyga z syropem klonowym

Do garnka wlewamy mleko z wodą, dodajemy kaszę, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut Mamałygę przelewamy do misek i polewamy syropem

WIĘCEJ >