fbpx
logo
Szukaj
open close

Jajo w naleśniku gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccde73b0c-a3f9-4400-b5e5-1bb4aad64628
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jajo w naleśniku gryczanym

Przygotowanie

  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz, a następnie wyłączamy kuchenkę
  • Dodajemy pozostałe składniki (1/3 ilości jaj), całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut
  • Rozgrzewamy patelnię i smarujemy małą ilością tłuszczu
  • Naleśniki smażymy przez ok. 3-4 minuty z jednej strony, następnie obracamy na drugą stronę, wybijamy jajo i smażymy do momentu ścięcia się białka (ok. 3-4 minuty)
  • Zawijamy brzegi naleśnika (jak na załączonym obrazku) i przenosimy na talerz

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Mąka gryczana (75 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Sól kłodawska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kiełbaski, jaja i chleb

Kiełbasę nacinamy z każdej strony na skos w 4-5 miejscach Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kiełbasę i smażymy z każdej (…)

WIĘCEJ >

Jajo w foremce z boczku

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Foremki na muffiny smarujemy tłuszczem Ścianki foremek w środku wykładamy plastrami boczku Do (…)

WIĘCEJ >

Jajo na miękko i fasolka szparagowa

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jaja (…)

WIĘCEJ >

Jajo sadzone na szpinaku z papryką

Paprykę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy szpinak oraz przyprawy (…)

WIĘCEJ >

Jajo z awokado i szpinakiem

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 4 minuty (na pół miękko) Awokado obieramy i kroimy w paski Na talerzu (…)

WIĘCEJ >