fbpx
logo
Szukaj
open close

Jajo w naleśniku gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccde73b0c-a3f9-4400-b5e5-1bb4aad64628
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajo w naleśniku gryczanym

Przygotowanie

  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz, a następnie wyłączamy kuchenkę
  • Dodajemy pozostałe składniki (1/3 ilości jaj), całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut
  • Rozgrzewamy patelnię i smarujemy małą ilością tłuszczu
  • Naleśniki smażymy przez ok. 3-4 minuty z jednej strony, następnie obracamy na drugą stronę, wybijamy jajo i smażymy do momentu ścięcia się białka (ok. 3-4 minuty)
  • Zawijamy brzegi naleśnika (jak na załączonym obrazku) i przenosimy na talerz

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Mąka gryczana (75 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Sól kłodawska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z oliwkami

Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty Po tym czasie ściągamy rondel z…

WIĘCEJ >