fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajo w naleśniku gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccde73b0c-a3f9-4400-b5e5-1bb4aad64628
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajo w naleśniku gryczanym

Przygotowanie

  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz, a następnie wyłączamy kuchenkę
  • Dodajemy pozostałe składniki (1/3 ilości jaj), całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut
  • Rozgrzewamy patelnię i smarujemy małą ilością tłuszczu
  • Naleśniki smażymy przez ok. 3-4 minuty z jednej strony, następnie obracamy na drugą stronę, wybijamy jajo i smażymy do momentu ścięcia się białka (ok. 3-4 minuty)
  • Zawijamy brzegi naleśnika (jak na załączonym obrazku) i przenosimy na talerz

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Mąka gryczana (75 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Sól kłodawska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka sowa

Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Kiwi obieramy i kroimy w plastry Z truskawki usuwamy szypułki i kroimy na pół Komosę przenosimy do miski i…

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese z kiełbasą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę grubo siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Odcinamy końcówki kiełbas i wyciskamy mięso (skórki wyrzucamy), a następnie drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Grillowany camembert z rukolą i szynką parmeńską

Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (masło) Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony W tym czasie pomidorki kroimy na pół Na talerzu układamy rukolę, szynkę oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą)…

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >