Jajo z awokado i szpinakiem
Jajo z awokado i szpinakiem
Przygotowanie
- Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 4 minuty (na pół miękko)
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Na talerzu układamy szpinak, a obok kładziemy awokado i całość polewamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
- Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół na szpinaku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Awokado (70 g)
- Szpinak (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Boczniaki na miksie sałat z jajem po benedyktyńsku
Sałatę strzępiastą rwiemy w palcach i wrzucamy do miski Dodajemy rukolę Pomidora kroimy w cząstki i układamy na sałacie Awokado obieramy ze skóry i kładziemy na sałacie Dorzucamy do miski oliwki Cykorię rozdzielamy na pojedyncze…
WIĘCEJ >Zupa warzywna z ciecierzycą
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Szpinak kroimy na drobne kawałki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz…
WIĘCEJ >Makaron ryżowy z krewetkami i warzywami
Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Z grochu odcinamy końcówki…
WIĘCEJ >