fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbaski, jaja i chleb

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9fcb1bcf-7684-40a0-bf51-28012ad302c3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbaski, jaja i chleb

Przygotowanie

  • Kiełbasę nacinamy z każdej strony na skos w 4-5 miejscach
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kiełbasę i smażymy z każdej strony przez ok. 5-8 minut
  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko)
  • Kromki chleba smarujemy tłuszczem
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Na talerzach kładziemy kiełbasę, kromki chleba i pomidorki, a jajo podajmy w kielichu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (170 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jarmuż z komosą ryżową

Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki Cebulę kroimy w kostkę, a marchew…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy jajka zimną Po chwili obieramy ze skorupki i wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, dodajemy…

WIĘCEJ >

Strudel serowo-warzywny

Marchewki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut Brokuł dzielimy na różyczki, dodajemy do marchewki i gotujemy przez kolejne ok. 5 minut (do miękkości) Następnie warzywa odcedzamy Cebulę…

WIĘCEJ >

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >