Kiełbaski, jaja i chleb
Kiełbaski, jaja i chleb
Przygotowanie
- Kiełbasę nacinamy z każdej strony na skos w 4-5 miejscach
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy kiełbasę i smażymy z każdej strony przez ok. 5-8 minut
- Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko)
- Kromki chleba smarujemy tłuszczem
- Pomidorki kroimy na pół
- Na talerzach kładziemy kiełbasę, kromki chleba i pomidorki, a jajo podajmy w kielichu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kiełbasa śląska (170 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Frittata z batatami i kiełbasą
Kiełbasę nacinamy i posypujemy przyprawami (kminem rzymskim i kolendrą) Układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut Bataty kroimy w 0,5 cm plastry (ze skórą) Wrzucamy je…
WIĘCEJ >Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym
Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…
WIĘCEJ >Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach
Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…
WIĘCEJ >Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą
Kiełbasę ponacinać w paski Cukinię pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Kalarepę obrać i pokroić w plastry Cebulę pokroić w plastry Białą rzodkiew obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę tłuszczu…
WIĘCEJ >