fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz6-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli
  • Gotujemy 10 min
  • Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda
  • Po chwili obieramy jajka ze skorupki
  • Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy sól, pieprz
  • Dolewamy oliwę
  • Miksujemy przez 15 sek.
  • Dodajemy szczypiorek i mieszamy łyżką lub widelcem
  • Smarujemy pasta kromki gryczane

Rady dietetyka

Jeśli któraś z przypraw Ci szkodzi, po prostu jej nie dodawaj, np. czosnku. Jeśli masz czas – upiecz własny chleb (to nie zajmie dużo czasu). Możesz skorzystać z podpiętych, powiązanych przepisów. Najlepszy będzie chleb na zakwasie – w piekarni szukaj 100% żyta na zakwasie (gdyby gryczany nie był dostępny).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 kromki chleba gryczanego (ok. 50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Miska

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni (wegańka/wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…

WIĘCEJ >

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >

Jajecznica na smalcu gęsim

Na patelni rozpuszczamy smalec Wybijamy jajka Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia

WIĘCEJ >

Komosanka z owocami i bakaliami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część komosy, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Następnie blendujemy wszystko na gładką masę Całość przelewamy do miseczki, następnie…

WIĘCEJ >