logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz6-2-5

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz6-2-5

Przygotowanie

  • Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli
  • Gotujemy 10 min
  • Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda
  • Po chwili obieramy jajka ze skorupki
  • Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy sól, pieprz
  • Dolewamy oliwę
  • Miksujemy przez 15 sek.
  • Dodajemy szczypiorek i mieszamy łyżką lub widelcem
  • Smarujemy pasta kromki gryczane

Rady dietetyka

Jeśli któraś z przypraw Ci szkodzi, po prostu jej nie dodawaj, np. czosnku. Jeśli masz czas – upiecz własny chleb (to nie zajmie dużo czasu), skorzystaj z przepisów powiązanych. Najlepszy będzie chleb na zakwasie. Jeśli kupisz chleb w piekarni szukaj 100% żyta na zakwasie (gryczany może być ciężko kupić).

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 jajka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Sól, pieprz
  • Chleb gryczany – 2 kromki

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Wieprzowina po indyjsku

W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy. Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Po 5 minutach (…)

WIĘCEJ >

Purée z marchewki i pietruszki

Marchewkę obieramy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Przeciskamy przez praskę lub blendujemy i dodajemy olej kokosowy. Pietruszkę obieramy i gotujemy (…)

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka bazowa

Sałaty myjemy, odsączamy, rwiemy na drobne kawałki i układamy na talerzu. Papryki, ogórki i rzodkiewki kroimy w kawałki. Składniki na sos (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl