fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz6-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli
  • Gotujemy 10 min
  • Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda
  • Po chwili obieramy jajka ze skorupki
  • Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy sól, pieprz
  • Dolewamy oliwę
  • Miksujemy przez 15 sek.
  • Dodajemy szczypiorek i mieszamy łyżką lub widelcem
  • Smarujemy pasta kromki gryczane

Rady dietetyka

Jeśli masz czas, upiecz własny chleb. Możesz skorzystać z podpiętych, powiązanych przepisów. Najlepszy będzie chleb na zakwasie.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (153 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Shake jaglany z owocami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…

WIĘCEJ >

Migdałowy serek „feta”

Migdały namoczyć w wodzie przez 24 godz. Wylać wodę i zalać wrzątkiem, zostawić na 5-10 min. Wodę odlać, obrać migdały ze skórki.  Do wysokiej miski wrzucić wszystkie składniki i zmiksować. Najlepiej robić to kilka minut – im…

WIĘCEJ >