fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz6-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli
  • Gotujemy 10 min
  • Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda
  • Po chwili obieramy jajka ze skorupki
  • Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy sól, pieprz
  • Dolewamy oliwę
  • Miksujemy przez 15 sek.
  • Dodajemy szczypiorek i mieszamy łyżką lub widelcem
  • Smarujemy pasta kromki gryczane

Rady dietetyka

Jeśli któraś z przypraw Ci szkodzi, po prostu jej nie dodawaj, np. czosnku. Jeśli masz czas – upiecz własny chleb (to nie zajmie dużo czasu). Możesz skorzystać z podpiętych, powiązanych przepisów. Najlepszy będzie chleb na zakwasie – w piekarni szukaj 100% żyta na zakwasie (gdyby gryczany nie był dostępny).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 kromki chleba gryczanego (ok. 50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Miska

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z komosy ryżowej

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 minut Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak się…

WIĘCEJ >

Jabłkowe szczęki

Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków. Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce. Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

WIĘCEJ >

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Smażone przegrzebki

Natkę pietruszki siekamy Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki Smażymy przez 2 minuty, obracamy i dalej smażymy, aż będą miękkie, ale zwarte Ściągamy z…

WIĘCEJ >