Jajo na miękko i fasolka szparagowa
Jajo na miękko i fasolka szparagowa
Przygotowanie
- Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko)
- Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół na talerzu
- Obok jaj nakładamy fasolkę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.
Autor
Lista składników
- Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
- Jajo kurze (153 g)
- Sól kłodawska (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Jajo zielononóżki zapiekane w awokado z bekonem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Boczek kroimy w drobną kostkę Awokado kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestkę i kładziemy na papier Do otworów w awokado wybijamy jaja i…
WIĘCEJ >Kasza gryczana, awokado, jajo, szpinak
Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół…
WIĘCEJ >Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi
Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Następnie jajo odcedzamy,…
WIĘCEJ >Jajo z awokado i szpinakiem
Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 4 minuty (na pół miękko) Awokado obieramy i kroimy w paski Na talerzu układamy szpinak, a obok kładziemy awokado i całość polewamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami Jaja odcedzamy,…
WIĘCEJ >