fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajo zielononóżki zapiekane w awokado z bekonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5fc5cbe4-e54a-4170-8d0b-5d6ba72b1f48
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajo zielononóżki zapiekane w awokado z bekonem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • Awokado kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestkę i kładziemy na papier
  • Do otworów w awokado wybijamy jaja i przyprawiamy
  • Następnie posypujemy awokado boczkiem i wsadzamy do piekarnika na ok. 12-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z użyciem awokado.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Jajo zielononóżki (204 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >

Kolorowa sałatka

Liście roszponki umieszczamy w misce. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy razem w misce. Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym. Posypujemy przyprawami i mieszamy.

WIĘCEJ >

Sałatka grecka

Myjemy ogórka i pomidory Ogórka obieramy ze skórki Kroimy warzywa i kruszymy fetę Wrzucamy składniki do miski, dodajemy łyżeczkę oliwy i doprawiamy sałatkę solą, pieprzem i oregano

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >