fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Awokado nadziewane sałatką z kraba

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfcd94d4f-c331-4aa2-b2d2-ad1cbf98e050
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Awokado nadziewane sałatką z kraba

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu
  • Do wrzącej wody wkładamy kraba, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Ugotowanego kraba przenosimy na sito i przelewamy zimną wodą
  • Następnie łapiemy kraba obiema rękami i odrywamy pancerz, oczyszczamy go ze skrzeli oraz wnętrzności i dokładnie płuczemy
  • Z kraba wydrążamy mięso do miski
  • Awokado kroimy na pół (pestkę usuwamy), krawędzie smarujemy sokiem z cytryny i odkładamy awokado na talerz
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę
  • Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Szczypiorek i kolendrę siekamy
  • Do miski z krabem dodajemy warzywa, zieleninę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Gotowy farsz nakładamy do połówek z awokado

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje wykorzystania awokado.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krab (świeży) (130 g)
  • Awokado (70 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Ogórek gruntowy (35 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Sok z cytryny (1.5 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekanka wołowa

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso podsmażamy na maśle wraz z papryką wędzoną i solą. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Połowę plastrów układamy w naczyniu żaroodpornym. Do mięsa dodajemy płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy. Mieszamy….

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i orzechami włoskimi

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy orzechami

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (wegańska / wegetariańska)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Mrożony koktajl bananowo ananasowy

Myjemy liście szpinaku Do blendera wkładamy wszystkie składniki Blendujemy

WIĘCEJ >