fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Awokado nadziewane sałatką z kraba

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfcd94d4f-c331-4aa2-b2d2-ad1cbf98e050
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Awokado nadziewane sałatką z kraba

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu
  • Do wrzącej wody wkładamy kraba, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Ugotowanego kraba przenosimy na sito i przelewamy zimną wodą
  • Następnie łapiemy kraba obiema rękami i odrywamy pancerz, oczyszczamy go ze skrzeli oraz wnętrzności i dokładnie płuczemy
  • Z kraba wydrążamy mięso do miski
  • Awokado kroimy na pół (pestkę usuwamy), krawędzie smarujemy sokiem z cytryny i odkładamy awokado na talerz
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę
  • Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Szczypiorek i kolendrę siekamy
  • Do miski z krabem dodajemy warzywa, zieleninę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Gotowy farsz nakładamy do połówek z awokado

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje wykorzystania awokado.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krab (świeży) (130 g)
  • Awokado (70 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Ogórek gruntowy (35 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Sok z cytryny (1.5 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony surowy boczek z buraczkami

Boczek: Czosnek obrać i pokroić każdy ząbek na 3 części Przygotowujemy naczynie, w którym będziemy piec, np. żaroodporne Wkładamy mięso i posypujemy wszystkimi przyprawami Połowę obranego czosnku rozkładamy na mięsie Przekładamy mięso na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Zielony shake z siemieniem lnianym

Mango, awokado orana banana obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Sałatka z bekonem, jajami i pomidorem

Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry bekonu i wytapiamy z nich tłuszcz oraz smażymy do momentu, aż staną się chrupiące Do miski przelewamy tłuszcz z bekonu, dolewamy ocet oraz dodajemy przyprawy i mieszamy Pomidora kroimy w ćwiartki…

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >