fbpx
logo
Szukaj
open close

Awokado nadziewane sałatką z kraba

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfcd94d4f-c331-4aa2-b2d2-ad1cbf98e050
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Awokado nadziewane sałatką z kraba

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu
  • Do wrzącej wody wkładamy kraba, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Ugotowanego kraba przenosimy na sito i przelewamy zimną wodą
  • Następnie łapiemy kraba obiema rękami i odrywamy pancerz, oczyszczamy go ze skrzeli oraz wnętrzności i dokładnie płuczemy
  • Z kraba wydrążamy mięso do miski
  • Awokado kroimy na pół (pestkę usuwamy), krawędzie smarujemy sokiem z cytryny i odkładamy awokado na talerz
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę
  • Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Szczypiorek i kolendrę siekamy
  • Do miski z krabem dodajemy warzywa, zieleninę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Gotowy farsz nakładamy do połówek z awokado

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje wykorzystania awokado.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krab (świeży) (130 g)
  • Awokado (70 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Ogórek gruntowy (35 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (1.5 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Świąteczny tort marchewkowy

Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy – cynamon, skórę z pomarańczy, wanilię, goździki, kwiat muszkatołowy. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Do rondla…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa (wegańska / wegetariańska)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Zupa ziemniaczana

Wszystkie warzywa po obraniu i umyciu kroimy w dużą kostkę Na maśle klarowanego podsmażamy cebulę i ziemniaki Dodajemy łyżeczkę curry W osobnym garnku gotujemy w bulionie marchewkę i por Po 15 minutach dodajemy podsmażone ziemniaki…

WIĘCEJ >

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir Formujemy kształt liścia Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Smażymy…

WIĘCEJ >