fbpx
logo
Szukaj
open close

Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd70809ee-d6a5-4257-86e1-dcdd5b337c47
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C
  • Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku
  • Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym
  • Wbijamy jajko do każdego zagłębienia
  • Przyprawiamy solą i pieprzem
  • Pieczemy przez około 15-20 minut do momentu gdy jajka się zetną
  • Na blaszce układamy również boczek
  • Podajemy od razu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam różne, ciekawe propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jaja z boczkiem i z awokado

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry boczku, wybijamy jaja, przyprawiamy i smażymy pod przykryciem do momentu ścięcia się białek Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Na talerzu układamy wszystkie warzywa, a…

WIĘCEJ >

Jajka i awokado

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…

WIĘCEJ >

Jajka w sosie szpinakowym

Jajka gotujemy na półtwardo (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 4 minuty). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną wodą Szpinak podsmażamy na maśle z curry Do szpinaku dolewamy odrobinę wody i…

WIĘCEJ >

Jajka w majonezie z warzywami

Ugotowane wcześniej jajka kroimy na pół, układamy na talerzu, doprawiamy solą i pieprzem Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę Mieszamy oliwę z majonezem Wszystkie składniki układamy w dowolny sposób

WIĘCEJ >