fbpx
logo
Szukaj
open close

Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd70809ee-d6a5-4257-86e1-dcdd5b337c47
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C
  • Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku
  • Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym
  • Wbijamy jajko do każdego zagłębienia
  • Przyprawiamy solą i pieprzem
  • Pieczemy przez około 15-20 minut do momentu gdy jajka się zetną
  • Na blaszce układamy również boczek
  • Podajemy od razu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam różne, ciekawe propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z szynkowaru z sałatką

Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonym łososiem, granatem i awokado

Łososia rozdrobnić rękami na małe kawałki, albo pokroić nożem Sałatę poszarpać/porwać rękami Pomidor umyć i pokroić jak kto umie/lubi Paprykę pokroić w kostkę Awokado przekroić na pół i łyżeczką wydłubywać z jednej połówki małe kawałeczki Rzodkiewki umyć…

WIĘCEJ >

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…

WIĘCEJ >

Parówki zapiekane w cieście

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masło rozpuszczamy i mieszamy z mąką, wodą, solą i oregano. Parówki kroimy na mniejsze kawałki i układamy w małym naczyniu żaroodpornym. Naczynie dopełniamy ciastem. Po 30 minutach jest gotowe.

WIĘCEJ >