fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja z boczkiem i z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1aefd4a7-8f7f-4984-8b85-69e05e98e6bd
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jaja z boczkiem i z awokado

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy plastry boczku, wybijamy jaja, przyprawiamy i smażymy pod przykryciem do momentu ścięcia się białek
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa, a obok jaja z boczkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Awokado (70 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cytrynowy kurczak w brokułach

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy mięso, aż się zarumieni. Odkładamy na talerz. Dodajemy rosół, sok…

WIĘCEJ >

Jajecznica z boczkiem

Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzną patelnię. Czekając, aż tłuszcz się wytopi, drobno kroimy cebulę dymkę (wraz ze szczypiorkiem). Do podsmażonego boczku i cebuli wrzucamy kolendrę i mieszamy.   Wbijamy na patelnię 6 jajek…

WIĘCEJ >

Banan

Banana umyć, odciąć końce i obrać

WIĘCEJ >

Frytki z marchewki

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na frytki. Dodajemy przyprawy. Warzywa smażymy aż zmiękną.

WIĘCEJ >