fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja przepiórcze zapiekane w awokado z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccdb873dc-f131-4689-8106-bfc586e1d1a4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jaja przepiórcze zapiekane w awokado z boczkiem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • Awokado kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestkę i kładziemy na papier
  • Do otworów w awokado wybijamy po dwa jaja i przyprawiamy
  • Następnie posypujemy awokado boczkiem i wsadzamy do piekarnika na ok. 12-15 minut
  • Pomidora kroimy w cząstki i układamy na talerzu
  • Obok pomidorów kładziemy upieczone awokado

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z użyciem awokado.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Jajo przepiórcze (96 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak w porach ze szparagami

Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy) Mięso kroimy w paski Por kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, szparagi oraz przeciśnięty przez praskę czosnek…

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z cukinią

Mięso nacieramy przyprawami i odkładamy na ok. 1 godz. (tak aby nabrało temp. pokojowej) Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Kładziemy mięso i smażymy…

WIĘCEJ >

Dip z fasoli i awokado

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i przenosimy miąższ do miski Następnie skrapiamy awokado sokiem z limonki Dodajemy tabasco i przyprawy (sól), po czym lekko rozgniatamy i mieszamy składniki widelcem Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy…

WIĘCEJ >