fbpx
logo
Szukaj
open close

Jaja przepiórcze zapiekane w awokado z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccdb873dc-f131-4689-8106-bfc586e1d1a4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jaja przepiórcze zapiekane w awokado z boczkiem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • Awokado kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestkę i kładziemy na papier
  • Do otworów w awokado wybijamy po dwa jaja i przyprawiamy
  • Następnie posypujemy awokado boczkiem i wsadzamy do piekarnika na ok. 12-15 minut
  • Pomidora kroimy w cząstki i układamy na talerzu
  • Obok pomidorów kładziemy upieczone awokado

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z użyciem awokado.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Jajo przepiórcze (96 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Leczo z cukinią i bakłażanem (bez mięsa)

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Papryki, bakłażana i cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry W garnku rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy cebulę oraz…

WIĘCEJ >

Serowy lew

Z sera żółtego wykrajamy kółka, paski i trójkąciki (kawałki na kształt lwa i uszek) Sałatę targamy na części Marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki, a następnie delikatnie szatkujemy Z mozzarelli wycinamy trójkąciki i kółka Z…

WIĘCEJ >

Sałatka grecka

Myjemy ogórka i pomidory Ogórka obieramy ze skórki Kroimy warzywa i kruszymy fetę Wrzucamy składniki do miski, dodajemy łyżeczkę oliwy i doprawiamy sałatkę solą, pieprzem i oregano

WIĘCEJ >

Zapiekanka wołowa

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso podsmażamy na maśle wraz z papryką wędzoną i solą. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Połowę plastrów układamy w naczyniu żaroodpornym. Do mięsa dodajemy płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy. Mieszamy….

WIĘCEJ >