fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja z kiszoną kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c32d9bd4c-cd58-4d89-8404-1bd2031a88b7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jaja z kiszoną kapustą

Przygotowanie

  • Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut
  • Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki
  • Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach
  • Natkę pietruszki drobno siekamy
  • Warzywa mieszany i podajemy z jajkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (153 g)
  • Kapusta kiszona (100 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (9 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paleo schabowy w panierce bez jajka

Schab płuczemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1 cm i tłuczemy każdy plaster cienko przez folię spożywczą. Na tym etapie odkładamy dwa kotlety (około 80 g mięsa)…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Kurczak zawijany w boczku z warzywami na puree z batatów

Włączamy piekarnik na 170 stopni Kurczaka posolić i popieprzyć Na desce rozkładamy 3 plastry boczku jeden lekko zachodzący na drugi Plastry warzyw kroimy w słupki o grubości 1 cm Na boczku kładziemy pokrojone warzywa Na…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >