Jaja z kiszoną kapustą
Jaja z kiszoną kapustą
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut
- Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki
- Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach
- Natkę pietruszki drobno siekamy
- Warzywa mieszany i podajemy z jajkami
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Wypróbuj nasze inne propozycje znajdują się w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
- 100 g kiszonej kapusty
- 1 marchew (60 g)
- ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kaszotto grzybowe
Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…
WIĘCEJ >Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla
Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…
WIĘCEJ >Bakłażany faszerowane warzywami
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…
WIĘCEJ >Stek z łopatki z buraczkami
Przygotowania należy zacząć od buraków. Buraki ucieramy na grubych oczkach, a następnie wkładamy je do garnka razem z pozostałymi składnikami (octem, wodą, tymiankiem, oliwą, miodem) i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez…
WIĘCEJ >