Kasza gryczana, awokado, jajo, szpinak
Kasza gryczana, awokado, jajo, szpinak
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo)
- Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Na talerzu układamy szpinak, a na nim pozostałe składniki i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania kaszy gryczanej.
Autor
Lista składników
- Kasza gryczana niepalona (100 g)
- Awokado (70 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Szpinak (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kotlety wieprzowe po kajeńsku
Mięso wkładamy do miski (niemetalowej), polewamy sokiem ananasowym i sosem sojowym, przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz. Co ok. 30 minut obracamy mięso na drugą stronę Mięso wyciągamy z marynaty…
WIĘCEJ >Wołowina z fasolą
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy mięso i przyprawy (kmin), mieszamy i podsmażamy przez ok. 10 minut Fasolę odsączamy…
WIĘCEJ >Serowa zapiekanka z ziemniaków i cebuli
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem Ziemniaki z cebulą obieramy i kroimy w cienkie plastry Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do garnka wlewamy mleko i sok…
WIĘCEJ >Kokosowe tartaletki z musem dyniowym i bananowym
Tartaletki: Daktyle wsypujemy do pojemnika, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką, odstawiamy na 5 minut Miksujemy (razem z wodą) Zmiksowane daktyle mieszamy z wiórkami i łojem Powinna nam wyjść…
WIĘCEJ >