fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza gryczana, awokado, jajo, szpinak

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c094b0de3-e716-426a-9bfe-dce7c3b81be2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kasza gryczana, awokado, jajo, szpinak

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo)
  • Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Na talerzu układamy szpinak, a na nim pozostałe składniki i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania kaszy gryczanej.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Awokado (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Szpinak (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladka ze schabu faszerowana kapustą i sarną

Kapusta: Zaczynamy od wstawienia kapusty Najpierw wykładamy po trochu na desce i kroimy nożem żeby nie było długich „nici” Pokrojoną kapustę wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, tak, żeby poziom wody był cm wyżej niż…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całego mleka Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gryczankę przenosimy do miski i dekorujemy miętą

WIĘCEJ >

Pieczony filet z makreli z marchewką i pomidorami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy wzdłuż na pół tworząc filety Na papier układamy filety i posypujemy z każdej…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z patelni z serem i chorizo

Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki…

WIĘCEJ >