Boczek z dzika z kaszą i kapustą
Boczek z dzika z kaszą i kapustą
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru
- Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach
- Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz.
- Kaszę gotujemy ok. 15 minut
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy na patelni/rondlu tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2 min
- Dodajemy kaszę
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.
Autor
Lista składników
- 600 g boczku z dzika (może być wieprzowy)
- ½ marchewki (30 g)
- ½ pietruszki (40 g)
- ¼ selera w korzeniu (ok. 45 g)
- ½ szklanki białej kaszy gryczanej (100 g)
- ¼ cebuli (25 g)
- 1 łyżeczka smalcu gęsiego (8 g)
- 250 g kapusty kiszonej
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szaszłyki z szynki i ananasa
Szynkę kroimy w kostkę, ananasa na 2-3 cm kawałki i nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków W rondelku rozpuszczamy miód i mieszamy z musztardą, imbirem, solą i pieprzem Wersja na zimno: polewamy sosem szaszłyki Wersja…
WIĘCEJ >Zupa ogórkowa
Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…
WIĘCEJ >Dynia grillowana i jajo sadzone
Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i pieprzymy Smażymy z każdej strony po 3-4 min Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Wybijamy…
WIĘCEJ >Zupa krem z dyni z serem guayerre
Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…
WIĘCEJ >