fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb2914944-2798-481c-bb77-5e0d2853c225-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru
  • Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach
  • Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz.
  • Kaszę gotujemy ok. 15 minut
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy na patelni/rondlu tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2 min
  • Dodajemy kaszę
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Boczek z dzika (surowy) (600 g)
  • Kapusta kiszona (300 g)
  • Kasza gryczana niepalona (150 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - duża, Talerz, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa z łososiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy dynię Dodajemy kawałki wędzonego łososia Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na sałatkę Awokado obieramy, kroimy w paski i kładziemy na wierzchu sałatki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Pieczone bataty

Bataty myjemy i kroimy w kostkę. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Rozpuszczamy masło (możemy to zrobić poprzez włożenie masła w żaroodpornym naczyniu na chwilę do grzejącego się piekarnika). Masło mieszamy z przyprawami. Układamy pokrojone bataty…

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Boczek kroimy w kostkę Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy…

WIĘCEJ >