fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb2914944-2798-481c-bb77-5e0d2853c225-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru
  • Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach
  • Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz.
  • Kaszę gotujemy ok. 15 minut
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy na patelni/rondlu tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2 min
  • Dodajemy kaszę
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 600 g boczku z dzika (może być wieprzowy)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ selera w korzeniu (ok. 45 g)
  • ½ szklanki białej kaszy gryczanej (100 g)
  • ¼ cebuli (25 g)
  • 1 łyżeczka smalcu gęsiego (8 g)
  • 250 g kapusty kiszonej

Potrzebny sprzęt

Patelnia - duża, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa bez jaja (wegańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Galaretka drobiowa z warzywami

Do garnka wlewamy rosół, dodajemy warzywa, listki laurowe i ziarenka pieprzu Gotujemy około godzinę, a pod koniec gotowania dodajemy ostrą paprykę Przecedzamy przez sitko do podstawionego naczynia Warzywa kroimy w plasterki, a mięso na drobne…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu W tym czasie kroimy cukinię w plastry, a mięso w kostkę Na oliwie podsmażamy mięso z warzywami i z przyprawami Podlewamy odrobiną wody Dusimy przez około 20 minut Łączymy…

WIĘCEJ >