Boczek z dzika z kaszą i kapustą
Boczek z dzika z kaszą i kapustą
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru
- Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach
- Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz.
- Kaszę gotujemy ok. 15 minut
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy na patelni/rondlu tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2 min
- Dodajemy kaszę
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.
Autor
Lista składników
- 600 g boczku z dzika (może być wieprzowy)
- ½ marchewki (30 g)
- ½ pietruszki (40 g)
- ¼ selera w korzeniu (ok. 45 g)
- ½ szklanki białej kaszy gryczanej (100 g)
- ¼ cebuli (25 g)
- 1 łyżeczka smalcu gęsiego (8 g)
- 250 g kapusty kiszonej
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka
Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”. Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…
WIĘCEJ >Zupa szpinakowa bez jaja (wegańska)
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…
WIĘCEJ >Galaretka drobiowa z warzywami
Do garnka wlewamy rosół, dodajemy warzywa, listki laurowe i ziarenka pieprzu Gotujemy około godzinę, a pod koniec gotowania dodajemy ostrą paprykę Przecedzamy przez sitko do podstawionego naczynia Warzywa kroimy w plasterki, a mięso na drobne…
WIĘCEJ >Makaron z cukinią
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu W tym czasie kroimy cukinię w plastry, a mięso w kostkę Na oliwie podsmażamy mięso z warzywami i z przyprawami Podlewamy odrobiną wody Dusimy przez około 20 minut Łączymy…
WIĘCEJ >