fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb2914944-2798-481c-bb77-5e0d2853c225-1

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru
  • Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach
  • Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz.
  • Kaszę gotujemy ok. 15 minut
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy na patelni/rondlu tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2 min
  • Dodajemy kaszę
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 600 g boczku z dzika (może być wieprzowy)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ selera w korzeniu (ok. 45 g)
  • ½ szklanki białej kaszy gryczanej (100 g)
  • ¼ cebuli (25 g)
  • 1 łyżeczka smalcu gęsiego (8 g)
  • 250 g kapusty kiszonej

Potrzebny sprzęt

Patelnia - duża, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mix sałat z makrelą i awokado

Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach Dodać…

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu…

WIĘCEJ >

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy mięso Zasmażamy 3 minuty Dodajemy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >