Boczek z dzika z kaszą i kapustą
Boczek z dzika z kaszą i kapustą
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru
- Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach
- Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz.
- Kaszę gotujemy ok. 15 minut
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy na patelni/rondlu tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2 min
- Dodajemy kaszę
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Boczek z dzika (surowy) (600 g)
- Kapusta kiszona (300 g)
- Kasza gryczana niepalona (150 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Seler korzeń (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (6 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…
WIĘCEJ >Bananowe kokosanki
Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…
WIĘCEJ >Zupa selerowo-gruszkowa
Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…
WIĘCEJ >