fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb2914944-2798-481c-bb77-5e0d2853c225-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru
  • Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach
  • Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz.
  • Kaszę gotujemy ok. 15 minut
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy na patelni/rondlu tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2 min
  • Dodajemy kaszę
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Boczek z dzika (surowy) (600 g)
  • Kapusta kiszona (300 g)
  • Kasza gryczana niepalona (150 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - duża, Talerz, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…

WIĘCEJ >

Gryczanka

Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całej wody Następnie wlewamy mleko i mieszamy

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >