Koktajl pomarańczowo-pietruszkowy
Koktajl pomarańczowo-pietruszkowy
Przygotowanie
- Myjemy mango, obieramy i usuwamy pestkę
- Myjemy natkę pietruszki
- Składniki umieszczamy w blenderze
- Do składników dolewamy sok pomarańczowy
- Blendujemy
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.
Uwagi
W powiązanych przepisach znajdują się inne, równie smaczne pomysły na koktajle.
Autor
Lista składników
- 1 szklanka soku z pomarańczy (250 ml)
- 2 mango (560 g)
- 1 pęczek natki pietruszki (40 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Żeberka z wolnowaru
Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry. Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić. Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3…
WIĘCEJ >Pieczona świąteczna szynka
Szynkę solimy, pieprzymy i posypujemy igłami rozmarynu Nacinamy w kratkę stronę gdzie jest tłuszcz Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce Włączamy piekarnik i ustawiamy temp.180 stopni…
WIĘCEJ >Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami
Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z dwie minuty Następnie dolewamy olej kokosowy Miksujemy blenderem na jednolita masę Dodajemy wiórki kokosowe i…
WIĘCEJ >Wątróbka duszona
Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut. Następnie dodajemy uduszoną wcześniej…
WIĘCEJ >