fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kremowy, cynamonowy koktajl

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c330abfa9-43ac-4664-990c-5e133962ba26

Kremowy, cynamonowy koktajl

Przygotowanie

  • W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię
  • Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
  • Przelewamy do dwóch szklanek
  • Podajemy od razu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz, inne równie smaczne pomysły na koktajle.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 szklanki mleka kokosowego (460 ml)
  • 1 łyżeczka miodu pszczelego (12 g)
  • 1 łyżeczka cynamonu w proszku (4 g)
  • ¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego (0,5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Gazpacho

Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem, Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół Miąższ wkładamy do blendera Dolewamy wodę, oliwę i jednego…

WIĘCEJ >