Koktajl szpinakowo-borówkowy
Koktajl szpinakowo-borówkowy
Przygotowanie
- W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak, ogórek, borówki, olej kokosowy i lód
- Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
- Przelewamy do dwóch szklanek
- Dekorujemy miętą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
W powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne koktajle, które warto wypróbować.
Autor
Lista składników
- 1 szklanka mleka kokosowego (230 ml)
- 1 szklanka świeżego szpinaku (220 g)
- ½ ogórka zielonego (90 g)
- ½ szklanki borówek (70 g)
- 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
- 1 garść świeżej mięty (2 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami
Umyć rzodkiew i rzodkiewki i pokroić w plastry Cukinię pokroić w plastry Pomidora pokroić w cząstki Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz Wrzucić cukinię, białą rzodkiew i brukselkę Lekko posolić i popieprzyć Zasmażać po 3 minuty…
WIĘCEJ >Rosół z makaronem Konjac
Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…
WIĘCEJ >Zapiekanka z kaszy gryczanej
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego…
WIĘCEJ >Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…
WIĘCEJ >