Koktajl szpinakowo-borówkowy
Koktajl szpinakowo-borówkowy
Przygotowanie
- W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak, ogórek, borówki, olej kokosowy i lód
- Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
- Przelewamy do dwóch szklanek
- Dekorujemy miętą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych koktajli.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (230 ml)
- Szpinak (świeży) (220 g)
- Ogórek długi (90 g)
- Borówka (świeża) (70 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Napój kokosowy na ciepło
W garnku zagotowujemy mleko z wodą Po zagotowaniu dodajemy resztę składników Zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i gotujemy na młym ogniu przez 10 minut
WIĘCEJ >Koktajl szpinakowo-borówkowy ze spiruliną
Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
WIĘCEJ >Marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Buraki dokładnie myjemy (tak, aby całkowicie pozbyć się piasku) Następnie wkładamy buraki do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 1,5-2 godz. Po tym czasie sprawdzamy czy buraki są…
WIĘCEJ >Naleśniki dyniowe
Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę. Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników). Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.
WIĘCEJ >