fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony koktajl jagodowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3d95bca6-fb70-480f-be6c-ecce3f792aa7

Zielony koktajl jagodowy

Przygotowanie

  • Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy
  • Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
  • Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu pasuje do Twojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pomysły na przyrządzenie zielonych koktajlów.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 garści jarmużu (80 g)
  • 1 szklanka wody (250 ml)
  • ½ szklanki malin (60 g)
  • ¾ szklanki śmietanki kokosowej (190 ml)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczane pieczywo czosnkowe

Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!) Miksujemy czosnek z smalcem na gładką masę Włączamy piekarnik i nagrzewamy do 180 st. C Kromki chleba…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem dyniowym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Dynię obieramy z skóry, kroimy w kostkę Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy i kroimy w kostkę Paprykę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami. Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy jajka zimną Po chwili obieramy ze skorupki i wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, dodajemy…

WIĘCEJ >