fbpx
logo
Szukaj
open close

Jaja sadzone na mieszance warzywnej ze słoninką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c33639b15-b90c-42a4-8e32-546a88b42fe1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jaja sadzone na mieszance warzywnej ze słoninką

Przygotowanie

  • Słoninę kroimy w kostkę, przenosimy na patelnię i zaczynamy smażyć
  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Warzywa dodajemy do podsmażonej słoniny, mieszamy i całość smażymy przez ok. 15 minut
  • Na warzywa wybijamy jaja, przykrywamy pokrywką i smażymy przez ok. 3-5 minut (do momentu ścięcia się białek)
  • Całość posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia jaja sadzonych z innymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (70 g)
  • Słonina wieprzowa (surowa) (60 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony mintaj z papryczkami padron

Piekarnik nagrzewamy do 180 st C Mintaja nacieramy masłem, posypujemy szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu; następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plasterkami cytryny W osobnym naczyniu układamy posolone papryczki padron, a potem skrapiamy je…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinaku z fetą

Rzodkiewki kroimy w plastry Pomidora kroimy w ćwiartki Wszystkie warzywa wkładamy do miski i posypujemy pokruszonym serem oraz pestkami i polewamy tłuszczem oraz octem

WIĘCEJ >

Kurczak w cytrynowej marynacie

Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy wzdłuż na filety i układamy w naczyniu żaroodpornym Do miski wlewamy sok z cytryny, ocet, miód (powinien być płynny), 1/2 ilości tłuszczu (oliwy), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zieleninę…

WIĘCEJ >

Jagnięcina po irlandzku

Mięso kroimy w plastry Marchewki z ziemniakami obieramy i kroimy w cienkie plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Na dnie naczynia żaroodpornego układamy mięso, a na nim plasterki marchewki i ziemniaków Do bulionu…

WIĘCEJ >