fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja sadzone na mieszance warzywnej ze słoninką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c33639b15-b90c-42a4-8e32-546a88b42fe1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jaja sadzone na mieszance warzywnej ze słoninką

Przygotowanie

  • Słoninę kroimy w kostkę, przenosimy na patelnię i zaczynamy smażyć
  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Warzywa dodajemy do podsmażonej słoniny, mieszamy i całość smażymy przez ok. 15 minut
  • Na warzywa wybijamy jaja, przykrywamy pokrywką i smażymy przez ok. 3-5 minut (do momentu ścięcia się białek)
  • Całość posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia jaja sadzonych z innymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (70 g)
  • Słonina wieprzowa (surowa) (60 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Zrazy staropolskie ze schabu z kaszą gryczaną i buraczkami

Mięso mielone wkładamy do miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy i dzielimy na 4 kulki Rozbijamy plaster schabu tłuczkiem do mięsa Lekko solimy i pieprzymy Kładziemy szynkę Nakładamy na środek kulkę mieloną Lekko rozpłaszaczamy Na środek…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 minut Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak się…

WIĘCEJ >

Sałata z owocami morza

Ugotowaną ośmiornicę pokroić w plastry Krewetki włożyć do miski z ciepłą wodą, gdy lekko odtają, nożem naciąć im grzbiet i usunąć przewód pokarmowy i zdjąć pancerz Na talerzu kładziemy podartą palcami sałatę Pomidorki kroimy na…

WIĘCEJ >