fbpx
logo
Szukaj
open close

Jarmuż duszony z wędzonką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdd070d8a-ae03-4310-b784-72ff44bdd5fc-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jarmuż duszony z wędzonką

Przygotowanie

  • Jarmuż kroimy w paski
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Pora kroimy w talarki
  • Pomidorki przekroić na połówki
  • Szynkę kroimy w kostkę lub w paseczki
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, czosnek i pora
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy pieczarki i szynkę
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy pokrojony jarmuż
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody
  • Dodajemy przekrojone pomidorki
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dusimy 10 min

Rady dietetyka

Do potrawy możesz dodać 2 kromki domowej roboty pieczywa gryczanego – najlepiej na zakwasie (powiązany przepis). Jeśli nie dysponujesz dużą ilością czasu, możesz kupić taki chleb lub żytni 100%.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Szynka wieprzowa wędzona (150 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Jarmuż (100 g)
  • Woda (100 ml)
  • Por (50 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >

Szynka suszona z wędzoną papryką

Szynkę wkładamy do płaskiego naczynia, np. żaroodpornego Posypujemy solą z każdej strony Owijamy naczynie z mięsem folią spożywczą i wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik z jarmużu z chrupiącą szynką parmeńską

Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski Wkładamy do naczynia, zalewamy wrzątkiem Zostawiamy na 2 min i (…)

WIĘCEJ >