fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jednoporcjowa zapiekanka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c193b1ba1-67d9-4259-ad10-72f8d4417181
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jednoporcjowa zapiekanka

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
  • Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach (możemy użyć też maszynki do mielenia mięsa)
  • Marchewkę łączymy z solą, mięsem, jajkiem i masłem. Ugniatamy dłońmi i wlewamy do naczynia żaroopornego
  • Pieczemy przez 40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim aktualnym planie żywieniowym.

Uwagi

Mięso najlepiej jest samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g mielonej łopatki wieprzowej
  • 2 łyżki masła klarowanego w temperaturze pokojowej (30 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 jajko roz. M (ok. 51 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany z boczkiem burger Ajwen

Cebulę kroimy w kostkę Wołowinę zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Do mięsa dodajemy sól, pieprz i cebulę Mieszamy dokładnie, aż masa mięsna stanie się jednolita Formujemy z mięsa okrągłego burgera…

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek na cukinii

Cukinię i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy…

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak w brokułach

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy mięso, aż się zarumieni. Odkładamy na talerz. Dodajemy rosół, sok…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >