fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śniadaniowa zapiekanka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f768ec1-2728-47ba-b55f-f7b093db1ba2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Śniadaniowa zapiekanka

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Jajko roztrzepujemy z oliwą z oliwek
  • Pokrojoną paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Następnie dodajemy kawałki ryby (upewniając się, że nie mają ości) i zalewamy masą jajeczną
  • Pieczemy przez 30 minut i podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Przygotuj inne, równie smaczne i proste zapiekanki, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g ryby wędzonej np. makreli
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 2 papryki szpiczaste lub 1 zwykła (220 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >

Omlet ze szpinakiem

Cebulę i czosnek drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem Szpinak kroimy na drobne kawałki Jajka mieszamy ze szpinakiem (można też całość zmiksować blenderem) Jajeczną masę wlewamy na patelnię…

WIĘCEJ >

Omlet z grzybami

Marchewkę kroimy w słupki, a grzyby w kostkę Smażymy na maśle przez 15 minut W tym czasie mieszamy jajka z mlekiem kokosowym, oliwą i solą Wylewamy masę jajeczną na grzyby Gdy jajko od spodu się…

WIĘCEJ >

Sałatka z indykiem

Indyka mieszamy z koncentratem pomidorowym, oregano i solą. Grillujemy bez tłuszczu ok. 10 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. Sałatę mieszamy z pokrojoną w kostkę papryką i obranym na ‘makaron warzywny’ ogórkiem (można również pokroić w zwykłe…

WIĘCEJ >