fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śniadaniowa zapiekanka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f768ec1-2728-47ba-b55f-f7b093db1ba2

Śniadaniowa zapiekanka

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Jajko roztrzepujemy z oliwą z oliwek
  • Pokrojoną paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Następnie dodajemy kawałki ryby (upewniając się, że nie mają ości) i zalewamy masą jajeczną
  • Pieczemy przez 30 minut i podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Przygotuj inne, równie smaczne i proste zapiekanki, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g ryby wędzonej np. makreli
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 2 papryki szpiczaste lub 1 zwykła (220 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet z grzybami

Marchewkę kroimy w słupki, a grzyby w kostkę Smażymy na maśle przez 15 minut W tym czasie mieszamy jajka z mlekiem kokosowym, oliwą i solą Wylewamy masę jajeczną na grzyby Gdy jajko od spodu się…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki gryczanej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki gryczanej i zamieszać Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami…

WIĘCEJ >

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >