fbpx
logo
Szukaj
open close

Jogurt naturalny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4aee981b-0271-4778-93e8-75e260ec08b6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jogurt naturalny

Przygotowanie

  • Mleko zagotowujemy, a następnie studzimy do temp. ciała, czyli ok. 37 st. C (najlepiej włożyć palec do studzącego się mleka – jeśli go „nie czujemy” lub wydaję się lekko cieplejsze, to znaczy, że jest gotowe)
  • Odlewamy ok. 1/8 ilości mleka i dokładnie mieszamy z jogurtem
  • Następnie mieszankę rozprowadzamy w pozostałym mleku
  • Jogurt przelewamy do termosu, szczelnie zamykamy i odkładamy na ok. 12 godz.
  • Gotowy jogurt przechowujemy w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko krowie (1000 g)
  • Jogurt naturalny (75 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Lodówka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grasica smażona na maśle ze szparagami

Grasica: Przygotowujemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 min Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Pieczony bakłażan z nadzieniem

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Bakłażany kroimy wzdłuż na pół i nacinamy miąższ na krzyż (nie naruszając skórki)…

WIĘCEJ >

Gęsty dip guacamole

Pomidora kroimy na pół i delikatnie go wyciskamy, aby usunąć z niego jak najwięcej soku i pestek Aby usunąć z miąższu wszystkie pestki, możemy posłużyć się łyżeczką Następnie kroimy miąższ w małą kostkę Awokado kroimy…

WIĘCEJ >

Ryż z cielęciną i bananem

Ananasa obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę, przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i mieszamy Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy migdały i prażymy do zbrązowienia, a następnie…

WIĘCEJ >