fbpx
logo
Szukaj
open close

Jogurt naturalny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4aee981b-0271-4778-93e8-75e260ec08b6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jogurt naturalny

Przygotowanie

  • Mleko zagotowujemy, a następnie studzimy do temp. ciała, czyli ok. 37 st. C (najlepiej włożyć palec do studzącego się mleka – jeśli go „nie czujemy” lub wydaję się lekko cieplejsze, to znaczy, że jest gotowe)
  • Odlewamy ok. 1/8 ilości mleka i dokładnie mieszamy z jogurtem
  • Następnie mieszankę rozprowadzamy w pozostałym mleku
  • Jogurt przelewamy do termosu, szczelnie zamykamy i odkładamy na ok. 12 godz.
  • Gotowy jogurt przechowujemy w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko krowie (1000 g)
  • Jogurt naturalny (75 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Lodówka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chrupiący chleb z oliwkami

Do miski wsypujemy drożdże i cukier, dolewamy ciepłą wodę (2/3 ilości) i dokładnie mieszamy, po czym przykrywamy miskę i odstawiamy na ok. 10 minut (aż pojawi się piana) Do osobnej miski wsypujemy mąkę i sól,…

WIĘCEJ >

Zapiekanka warzywna

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180-200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Papryki kroimy w większą kostkę (gniazda nasienne usuwamy) Cukinię i bakłażana kroimy w plastry Pomidorki kroimy na pół Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Dip z czerwonej papryki

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut (pieczemy do momentu, aż napęcznieją) Następnie przenosimy papryki do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Amarantus

Amarantus wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować ok. 20 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >