fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka dziecięca – kotek z jajem przepiórczym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca253ff2f-39f2-4daa-b86f-0cb241580fd0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapka dziecięca – kotek z jajem przepiórczym

Przygotowanie

  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty (na twardo)
  • Z chleba wycinamy kółka
  • Z sera wycinamy kółka i trójkąty
  • Szczypiorek kroimy w krótkie paski
  • Oliwkę kroimy w plastry
  • Z papryki wycinamy trójkącik
  • Z marchewki wycinamy kawałki na kształt rączek i kokardki
  • Ogórka kroimy w pół plastry
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt kotka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (80 g)
  • Ser żółty (15 g)
  • Jajo przepiórcze (12 g)
  • Marchew (4 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Ogórek długi (2 g)
  • Sałata karbowana (1 g)
  • Szczypiorek (1 g)
  • Papryka czerwona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Skórki z owoców jagodowych

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 95 st. C Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Masę rozdzielamy na dwie blachy i równomiernie rozprowadzamy Blachy wkładamy…

WIĘCEJ >

Grzyby z patelni

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy na pół Shiitake i boczniaki kroimy w plastry Do miski wlewamy bulion, sos ostrygowy oraz sos sojowy i mieszamy Na patelni…

WIĘCEJ >

Lasagne z wołowiną i ricottą

Cebulę obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w kostkę Zieleninę (bazylię) drobno siekamy Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Pomarańczowe ciasto z Williamsburga z mąki kokosowej

Ciasto Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Rodzynki kroimy na kawałki Orzechy drobniej siekamy Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wybijamy…

WIĘCEJ >