fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – kotek z szynką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c935c974b-cd7a-49f6-9fc1-d6934b9ee3ce
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – kotek z szynką

Przygotowanie

  • Z sera wycinamy kółko i małe trójkąciki
  • Z szynki wycinamy półokrąg, a z niego pasek na kształt ogonka
  • Salami kroimy w paski na kształt kocich wąsów
  • Oliwkę kroimy na pół i wycinamy z niej mały kawałek na kształt noska
  • Z pomidora wycinamy mały kawałek na kształt języka
  • Ogórka obieramy i wycinamy z niego małe kółka
  • Parówkę kroimy w plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt kotka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (35 g)
  • Ser żółty (20 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
  • Salami (6 g)
  • Sałata masłowa (5 g)
  • Parówka drobiowa (5 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Kapary (1 g)
  • Pomidor (1 g)
  • Ogórek długi (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowane owoce

Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą Pokroić w plastry Ananasa obrać ze skóry Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek Przekroić plastry na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Grillujemy pokrojone owoce z…

WIĘCEJ >

Tarta drobiowa

Ciasto kruche: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Gulasz z ziemniakami

Mięso kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 5-6 minut Cebulę obieramy, drobno siekamy, dorzucamy do mięsa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Całość zalewamy wrzątkiem…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z bakłażanów i groszku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Parmezan ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Rozgrzewamy grill Bakłażany kroimy w cienkie plastry i smarujemy tłuszczem Następnie plastry bakłażanów układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy przez…

WIĘCEJ >